NASCAR

NASCAR: Chase spitst zich toe tussen Jimmy Johnson en Carl Edwards

De Chase naar de Cup begint zich toe te spitsen tussen Ford-coureur Carl Edwards en Chevrolet-rijder Jimmy Johnson. In een fantastische strijd op de Kansas Speedway behaalde Hendrick Motorsports-coureur Jimmy Johnson zijn vijfde zege dit seizoen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Autostock/NASCAR/Toyota

moment_van_de_race
Carl Edwards lijkt de wedstrijd op Kansas te gaan winnen maar vergalloppeert
zich uiteindelijk toch.

Edwards mist de zege
HMS-coureur Jimmy Johnson drukte duidelijk zijn stempel op de wedstrijd in Kansas, maar Ford-coureur Carl Edwards was duidelijk de man van de wedstrijd, die op de allerlaatste meters er niet in slaagde om de Chevrolet-rijder van de zege af te houden. Edwards had zich afgelopen vrijdag slechts als 34e geklasseerd. Tijdens de wedstrijd werd hij het slachtoffer van twee gescheiden pitlane-incidenten waarbij hij geraakt werd door Brian Vickers en Dave Blaney die door Jeff Burton werd aangetikt. Bij de tweede aanrijding moest er een stuk metaal van de banden weggetrokken worden, maar Edwards(afkomstig uit Missouri) reed op zijn thuiscircuit een schitterende wedstrijd en greep in de 176e van de 267 ronden tellende race voor het eerst de leiding.

Video-spelletjes
In de allerlaatste ronde slaagde Edwards erin om aan de binnenkant bij Johnson’s Chevrolet voorbij te gaan maar was iets te snel waardoor de Ford naar boven gleed. Edwards: “Net zoals in een video-spelletje plande ik om de “softer-wall” te raken maar ik had niet gedacht dat het zo zou vertragen. In een videospelletje kun je de “softer-wall” raken en je hebt vrij baan. Dat is het enige wat ik deed maar een videospelletje is beduidend anders. Ik wilde deze wedstrijd dolgraag winnen. Het was wel cool”, grijnsde winnaar Jimmy Johnson na de wedstrijd (zie filmpje).Johnson’s teamgenoot Jeff Gordon had minder geluk. Gordon moest in de allerlaatste ronde zijn positie aan Greg Biffle, die de laatste twee races won, prijsgeven. Voor Toyota-coureur Kyle Busch die tot aan de Chase naar de Cup zijn stempel op het seizoen gedrukt had, werd het wederom een teleurstellend optreden. Busch werd het slachtoffer van mechanische problemen en speelde voor de tweede achtereenvolgende week geen rol van betekenis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet