Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Van der Garde wint titel in Estoril

Giedo van der Garde heeft met een 8e plek in het Portugese Estoril de World Seires by Renault 3,5L-titel veilig gesteld. De Nederlander treedt daarmee in de sporten van Robert Kubica en Sebastian Vettel, die in deze klasse tot grote hoogte stegen. De Spanhaard Miguel Molina, uitkomend voor het Prema Powerteam, behaalde op Estoril zijn tweede seizoenszege.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: World Series by Renault

giedo_kampioen
Wederom een prachtig moment voor de Nederlandse autosport. Giedo van der
Garde wint het WSR by Renault 3.5 kampioenschap in Estoril.

Van der Garde kampioen
Met een 8e plaats stelde Giedo van der Garde de titel veilig en is daarmee de eerste Nederlander die deze prestigieuze titel op zijn naam schrijft. De World Seires by Renault 3,5L heeft de afgelopen jaren voor veel rijders de poorten richting Formule l geopend. Voor van der Garde was het eigenlijk niet het beste weekend van het seizoen. Giedo: “Het is een nogal vreemd verlopen weekend geweest omdat P1 teambaas Roly Vincini hier niet aanwezig kon zijn. Ik wil mijn titel dan ook zeker aan hem opdragen. Jammer genoeg was het niet ons beste weekend. Het enige wat ik wilde doen was punten verzamelen. Voor mij is het belangrijk om naar de toekomst te kijken en om van dit moment te genieten.”

giedo_actie
Giedo op weg naar de titel.

Overwinning voor Molina
Polesitter Miguel Molina dook als eerste de eerste bocht in, gevolgd door Julien Jousse en Charles Pic, die aan de aarzelende kemphanen voorbij ging en de leiding nam. Fabio Carbone en Alvaro Barba haakten in de eerste ronde al in elkaar en moesten beiden opgeven. Daarmee was Van der Garde op de 8e plek liggend automatisch kampioen. Van de koplopers dook Julien Jousse als eerste de pits in, terwijl Molina pas in de 16e ronde de pits indook. Een strategische beslissing want Molina kon een voorsprong van ruim 3 seconden op Julien Jousse opbouwen. Aan het slot van de wedstrijd was er een spectaculaire crash tussen Salvador Duran en Fairuz Fauzy waarbij de Mexicaan over de Fortec-bolide van laatstgenoemde werd heen gelanceerd. Duran bleef ongedeerd. Voor van der Garde was het de eerste titel in zijn autosportcarrière.

start_estoril
Start in Estoril.

UITSLAG:
1. Miguel Molina 27 ronden 40.41.402
2. Charles Pic 27 ronden + 3.169 seconden
3. Julien Jousse +4.483 seconden
4. Bertrand Baquette +7.564 seconden
5. Marco Bonanomi + 8.813 seconden
6. Esteban Guerreri + 10.761 seconden
7. Marcos Martinez + 11.999 seconden
8. Giedo van der Garde + 16.495 seconden
9. Felipe Albuquerque + 18.783 seconen
10.Marco Barba + 19.176 seconden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet