Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Bottas wint en scoort waardevolle punten in tweede race

Nadat Valtteri Bottas gisteren in de eerste wedstrijd van de Eurocup Formule Renault 2.0 nog genoegen moest nemen met de derde plaats, boekte hij vandaag een knappe zege. Aangezien zijn grootste concurrent in de strijd om de titel, Daniël Ricciardo, slechts tiende werd, deed Bottas uitstekende zaken in Estoril en nam de leiding over in het tussenklassement.

Bij de start van de race vertrok Bottas vanaf de pole position en pakte resoluut de leiding. Achter hem verprutste Ricciardo zijn start, raakte teamgenoot Caldarelli en viel zo ver terug in de rangorde. Ook Ramos en Berthon kwamen hard met elkaar in aanraking, waarna de safety car in actie kwam.

estoril_fr2.02 
Ramos kiest het luchtruim na zijn aanrijding met Berthon

Bij de herstart kon Bottas de leiding in de race behouden en breidde zijn voorsprong gestaag uit. Achter hem was er een fel gevecht gaande tussen Singleton, Morgan en Da Costa. Na een aanvaring tussen Quaife-Hobbs en Reiterer moest de safety car er nogmaals aan te pas komen.

Met nog slechts 1 ronde te gaan verliet de safety car de baan. In de top vijf bleef de volgorde ongewijzigd en dus zag Bottas na 15 ronden als eerste het zwart wit geblokt. Hij mocht het podium delen met Singleton en Morgan. Van de overige titelkandidaten finishte Roberto Merhi op de zevende plaats, Daniël Ricciardo op de tiende en Andrea Caldarelli op de twaalfde plek.

estoril_fr2.01

Met nog twee Eurocup Formule Renault 2.0 races te gaan tijdens het World Series by Renault evenement in Barcelona voert Valtteri Bottas het tussenklassement aan met slechts 1 punt voorsprong op Daniël Ricciardo.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Estoril – zondag 28 september 2008

1. Valtteri Bottas, 15 ronden in 26:46.098
2. Richard Singleton, op 1.057
3. Alex Morgan, op 1.420
4. Antonio Felix Da Costa, op 1.774
5. Pal Varhaug, op 2.894

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet