EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Rossi neemt revanche

Na zijn mindere race van gisteren nam Michaël Rossi vandaag revanche door de tweede wedstrijd van de Eurocup Mégane Trophy in Estoril te winnen en zo zijn voorsprong in het tussenklassement op Martin uit te bouwen naar zes punten.

08171413_rossi

Vertrekkende vanaf de pole had Rossi een goede start. Maar de start van Maxime Martin was zelfs beter en al in de eerste bocht nam hij de leiding over van Rossi. Tijdens deze actie zag Rossi ook Enjalbert langszij komen en viel zo terug naar de derde plaats.

Tot aan de pitstops reed de top 3 bijkans in elkaars schaduw. Totdat Enjalbert als eerste zijn stop maakte. Martin en Rossi volgden een ronde later. Bij het uitkomen van de pitstraat bleek dat de volgorde in de top 3 onveranderd was gebleven.

Hier nam Rossi echter geen genoegen mee en al snel plaatste hij een succesvolle inhaalactie op Enjalbert. Ronde na ronde klokte Rossi goede tijden en zodoende kon hij het gat ten opzichte van Martin snel dichtrijden. Na diverse eerdere inhaalpogingen zag Rossi in de 18e ronde kans om zijn Renault bolide langs die van Martin te sturen.

In de laatste twee ronden van de race hadden Rossi en Martin een hard gevecht om de overwinning. Rossi liet zich echter niet meer van de wijs brengen en scoorde na 24 ronden zijn vierde overwinning van het seizoen.

Hoevert Vos reed een prima race en kwam als negende over de finish, vlak voor teamgenoot Bernhard Ten Brinke. Harrie Kolen werd 14e, terwijl Wim Beelen voortijdig moest opgeven.

De seizoensafsluiter van de Eurocup Mégane Trophy wordt op 18 en 19 oktober verreden in Barcelona. Aldaar zal beslist worden wie er kampioen wordt: Rossi, Martin of Enjalbert.

Uitslag race 2 – Eurocup Mégane Trophy
Estoril – zondag 28 september 2008

1. Michaël Rossi, 24 ronden in 42:49.444
2. Maxime Martin, op 1.591
3. Dimitri Enjalbert, op 3.263
4. Cesar Campanico, op 10.007
5. Sébastien Dhouailly, op 11.801
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet