EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Martin houdt het spannend

Maxime Martin heeft de eerste race van de Eurocup Mégane Trophy in Estoril gewonnen. De rijder van Thierry Boutsen Energy Racing scoorde zijn zesde zege van het seizoen en nadere klassementsaanvoerder Rossi hiermee tot 3 punten. De strijd om het kampioenschap is hierdoor weer geheel opgelaaid.

megane_estoril

Rossi vertrok de eerste wedstrijd vanaf pole position en had een goede start, met Martin vlak achter hem op de tweede plaats. Beide rijders wisten al snel een gat te slaan naar hun achtervolgers onder leiding van Enjalbert.

In de zevende ronde opteerde Rossi voor een vroege pitstop, terwijl Maxime Martin dit twee ronden later deed. De strategie van Martin bleek de betere, want hij kwam voor Rossi de baan weer op en kon direct op hem uitlopen.

Met nog 15 minuten te gaan kwam de safety car in actie doordat rijder Unzurrunzaga van de baan was geschoten. Bij de herstart was Martin wakker en behield de leiding. Enjalbert kon Rossi voorbij steken en schoof door naar de tweede plek. Tot aan de finish bleef deze volgorde ongewijzigd, waardoor de overwinning naar Martin ging.

Bernhard Ten Brinke finishte als elfde en was hiermee de best geklasseerde Nederlander. Teamgenoot Harrie Kolen werd dertiende, terwijl Wim Beelen en Hoevert Vos voortijdig moesten opgeven.

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Estoril – zaterdag 27 september 2008

1. Maxime Martin, 23 ronden in 42:53.701
2. Dimitri Enjalbert, op 0.354
3. Michaël Rossi, op 1.489
4. Sébastien Dhouailly, op 8.368
5. Jonathan Hirschi, op 11.926
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet