Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Fabio Carbone houdt titelstrijd in Estoril open

Oud Marlboro Masters winnaar Fabio Carbone houdt de titelstrijd in de World Series by Renault 3.5 volledig open. De Braziliaan pakte vanmiddag een fraaie overwinning in Estoril. Giedo van der Garde eindigde voor het team van P1 Motorsport als achtste en komt nog drie punten te kort om de titel binnen te slepen.

Tekst: Willem J. Staat

Achtste plaats voor Giedo in Estoril
Voor de eerste wedstrijd vond de start traditioneel in omgekeerde volgorde plaats. Marco Bonanomi en Bertrand Baquette slaagden er niet in om hun voorste posities te verzilveren. Bonanomi ging met teveel wielspin van start wat een kettingreactie ten gevolge had waardoor de auto’s elkaar raakten. Voor Bonanomi was de race direct over terwijl in vijfde positie nog zijn weg kon vervolgen. Marcos Martinez nam met in zijn kielzog Fabio Carbone, Robert Wickens en Julien Jousse direct de leiding.

In de 10e ronde van de wedstrijd slaagde Carbone erin om de leiding in handen te nemen. Ook werd er behoorlijk wat druk uitgeoefend door Alvaro Barba op Robert Wickens. Marcos Martinez werd door de sportcommissarissen met 25 seconden bestraft vanwege een gevaarlijke startmanoeuvre en werd als elfde geklasseerd Daardoor kreeg Alvaro Barba de tweede plek in de schoot geworpen terwijl Robert Wickens als derde eindigde.

Giedo van de Garde wist zich vanaf een dertiende startplek naar de negende positie op te werken, maar kwam drie punten te kort om de titel in de wacht te slepen. Fabio Carbone behaalde zijn derde overwinning dit seizoen en houdt theoretisch gezien zijn kansen tot morgen open.

Fabio Carbone: “Het was een harde wedstrijd, we hadden problemen met de achterwielen, ik had totaal geen grip. De verwarring bij de start viel in mijn voordeel uit. Toen begon ik druk op Martinez uit te oefenen, hij maakte een fout waarvan ik kon profiteren. Het kampioenschap is nog niet over. Ik blijf tot het einde vechten.” 

UITSLAG
1. Fabio Carbone 27 ronden 40 min. 17.752 sec. gem 170.3 km/u
2. Alvaro Barba + 4.020 seconden
3. Robert Wickens + 5.149 seconden
4. Julien Jousse + 6.506 seconden
5. Esteban Guerreri + 7.852 seconden
6. Marco Barba + 17.339 seconden
7. Miguel Molina + 19.665 seconden
8. Giedo van der Garde + 22.660 seconden
9. Mikhail Aleshin + 23.040 seconden
10. Felipe Albuquerque + 23.591 seconden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet