Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Ricciardo stelt orde op zaken in race 1

Daniël Ricciardo heeft de eerste race van de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Estoril op zijn naam geschreven. De rijder in dienst van SG Formula vertrok vanaf de pole position, kende een goede start en kwam na 12 ronden als eerste over de finish.

ricciardo_estoril

In het begin van het Eurocup Formule Renault 2.0 seizoen was Daniël Ricciardo duidelijk de snelste man. Echter na twee slechte weekenden op de Nürburgring en in Le Mans zag de Australiër zijn voorsprong in het tussenklassement compleet verdwijnen. En dus lag de druk dit weekend in Estoril geheel bij Ricciardo.

Tijdens de superpole liet Ricciardo zien dat men nog steeds rekening met hem moet houden en pakte de pole position voor de eerste race. Deze wedstrijd werd nog dezelfde middag onder prima weersomstandigheden verreden. Bij de start kwam Ricciardo goed van zijn plek en pakte de leiding in de race.

Na een aantal incidenten in de openingsfase van de wedstrijd werd de safety car de baan op gestuurd. Achter Ricciardo lag Bottas op de tweede plaats en Merhi op de derde. Na vijf ronden werd de safety car weer naar binnen gehaald. Meteen had Bottas de druk er vol op staan bij Ricciardo, maar de rijder van SG Formula wist zijn eerste positie te handhaven. Een ronde later kwam Merhi langszij bij Bottas, waardoor de Fin terugviel naar de derde plaats en meteen Vergne in zijn nek had.

In de twaalfde ronde beleefde Anton Nebilistky van SG Formula een zware crash. Onmiddellijk werd de race middels een code rood stilgelegd, waardoor de zege verdiend naar Daniël Ricciardo ging. Tweede werd Roberto Merhi, terwijl Valtteri Bottas als derde over de finish kwam.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Estoril – zaterdag 27 september 2008

1. Daniël Ricciardo, 12 ronden in 22:17.628
2. Roberto Merhi, op 1.025
3. Valtteri Bottas, op 2.537
4. Jean Eric Vergne, op 4.598
5. Antonio Felix Da Costa, op 5.082
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet