Formule 1

Formule 1: Massa pakt overtuigende pole


Pech voor Alonso
In het begin van Q2 is er dikke pech voor Fernando Alonso, die tot dusver een prima weekend had en al twee trainingen als snelste eindigde. In het begin van Q2 valt de Renault echter stil en moet de Spanjaard, zwaar balend, uitstappen.

Lewis Hamilton blaakt van het zelfvertrouwen en gaat pas in de laatste minuten naar buiten. De tijd die hij in dit laatste vliegende rondje rijdt is niet geweldig en zo komt Hamilton op plaats tien te zitten. De Brit heeft echter veel geluk en ziet David Coulthard en Mark Webber zich stukbijten op de tijd van Hamilton, zodat de Brit toch nog in Q3 komt. Trulli en Button komen niet in Q3, Kazuki Nakjima redt het wel tot Q3, voor de eerste keer dit jaar.

Massa ongenaakbaar
In de laatste kwalificatieronde komt het zoals altijd weer aan op de laatste minuten. Als eerste is het Kimi Räikkönen die de aanval opent op de pole, maar al bij de eerste bochtencombinatie maakt hij een foutje, springt zijn auto weg en verliest hij kostbare tijd. Lewis Hamilton komt iets achter Räikkönen aan, maar ook zijn rondje is niet foutloos. Hamilton pakt desondanks de tijd van Massa, maar de Braziliaan moet dan nog komen en hij gaat bloedsnel. Net als op de stratencircuits van Monaco en Valencia pakt hij op dit stratencircuit de pole, met een tijd van 1:44.801 laat hij Hamilton 0.664 seconde achter zich.

Kimi Räikkönen verliest het dus weer van zijn teamgenoot, maar blijft op plaats drie nog redelijk dichtbij. Robert Kubica weet zich voor de McLaren van Heikki Kovalainen te nestelen. Het Duitse kwartet Heidfeld, Vettel, Glock en Rosberg volgen, Nakajima eindigt tiende.

Uitslag kwalificatie Singapore
1. Felipe Massa, 1:44.801
2. Lewis Hamilton, op 0.664
3. Kimi Räikkönen, op 0.816
4. Robert Kubica, op 0.978
5. Heikki Kovalainen, op 1.072
6. Nick Heidfeld, op 1.163
7. Sebastian Vettel, op 1.443
8. Timo Glock, op 1.527
9. Nico Rosberg, op 1.810
10. Kazuki Nakajima, op 2.746


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet