Renault Mégane Trophy

Marcel Kesseler ondanks pech toch winnaar Renault Mégane Trophy

De zesde race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy leverde met Bert Ploeg een verrassende winnaar op. Niet alleen kwam de Noordwijker zelf van de tiende startplaats opgestoomd, de race verliep dermate hectisch dat er vele kanshebbers op de zege waren, die allemaal weer even hard van het toneel verdwenen. Daaronder de geheide kampioenskandidaat Marcel Kesseler, die dit keer geen stempel op het gebeuren kon drukken en alle geluk had dat hij na een aantal slippartijen toch nog als vierde finishte.

Tekst: PR

Zijn enige echte concurrent Loek Bodelier verging het nog slechter want hij was al in de eerste ronde slachtoffer van een botsing en finishte slechts als zeventiende. Ook Frank Scholten, die halverwege verrassend aan de leiding ging, redde het niet want pole-positiehouder Jeroen Reijntjens wist veel verloren gegaan terrein toch nog goed te maken en finishte knap als tweede. Onder de deelnemers aan de Michelin Renault Junior Cup was dit keer Joan Straatman de beste, gevolgd door Veronica-coureur Mario Bik en Simon Frederiks.

Uit en op zijn dak
Uitgenodigde gasten en rijders moesten lang wachten totdat de wedstrijd van start kon gaan. De Mégane Trophy stond omstreeks vier uur als laatste in het wedstrijdschema gepland. Eenmaal van start verliep de wedstrijd voor enkele van de rijders dramatisch. Loek Bodelier werd in de openingsronde voor de Gerlach-bocht vanachter aangetikt en belande daarbij in de vangrail. Hij kon zijn weg vervolgen en moest achter aan het veld beginnen aan een inhaalrace die hem uiteindelijk op een troosteloze 17e plek deed stranden. Hugo Charles moest een bocht verder alle zeilen bijzetten om zijn bolide op de baan te houden nadat ook hij was aangetikt. In de schermutselingen die volgde werd Fred Hehl het slachtoffer doordat een gespinde piloot vol bij hem naar binnen reed. Zowel Hugo als Fred kwamen door deze escapades achter in het veld terecht en moesten daarna vol aan de bak om plaatsen goed te maken.

Ondertussen begonnen de gevechten voor in het veld een leuke wending aan te nemen. De coureurs gaven elkaar geen centimeter asfalt cadeau. Rijders als Frank Scholten, Bert Ploeg, Jeroen Reijntjens, Marcel Kesseler en Dennis Nieuwenhuis vochten om elk stukje asfalt. Tot ronde 9 toen Fred Hehl na een flinke tik van een andere coureur zijn bolide in het snelle Scheivlak op zijn kop in de grindbak deed belandden. "Ach dat is ook een ervaring die ik in mijn lange racecarrière nog niet eerder heb meegemaakt. Wel gek om omgekeerd in zo'n auto te hangen. Echter wel een domper op een voor mij waanzinnig weekend tot nu toe. Om voor het Papagayo Beach team ook in de Europese Clio Cup te mogen meestrijden wilde ik voor geen goud missen ", aldus Fred na afloop.

Fred Hehl zijn crash deed de wedstrijdleiding besluiten enkele Rescue en Safety cars in de baan te brengen waarbij het voor de coureurs niet echt duidelijk was of er een Safety Car situatie was of niet. Het was reden voor heftige taferelen aan de kop van het veld waarbij de ene auto wel vol in de ankers ging toen zij de Rescue auto's met zwaailichten aan zagen en andere vol bleven doorblazen. Bert Ploeg profiteerde geroutineerd als hij is en behield de leiding om die niet meer af te staan. Jeroen Reijntjens volgde in zijn kielzog naar een keurige tweede plek. Ditmaal lukte het de Papagayo Beach rijder wel om de champagne fles op het podium te ontkurken. Iets waar hij vorige edities veel moeite mee had. "Maar ik keek wel hoe Bert het deed en deed hen maar na " verklaarde Jeroen. " Volgende keer moet hij mij maar na afloop na-apen."

Dat kan in Francorchamps in de Belgische Ardennen waarop Zondag 24 september de volgende wedstrijd zal plaatsvinden.

Uitslag van de zesde race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy:
1. Bert Ploeg (Noordwijk) 12 ronden in 24'33"101;
2. Jeroen Reijntjens (Raamsdonkveer) 0"880;
3. Frank Scholten (Nederasselt) op 2"615;
4. Marcel Kesseler (Nijmegen) op 5"067;
5. Joan Straatman (Doetinchem) op 6"626;
6. Mario Bik (Vogelenzang) op 11"510

Uitslag van de Michelin Renault Junior Cup:
1. Joan Straatman, 12 ronden in 24'39"727;
2. Mario Bik in 24'44"611;
3. Simon Frederiks (Beuningen) in 24'52"837;
4. Daniël Reintjes (Hoek van Holland) in 24'54"359;
5. Manfred Bavelaar (Delft) in 25'02"212;
6. Loek Bodelier (Rosmalen) in 25'02"628

Stand van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy na zes races:
1. Marcel Kesseler 110;
2. Loek Bodelier 76;
3. Frank Scholten 65;
4. Fred Hehl 60;
5. Hugo Charles 59;
6. Jeroen Reijntjens 55

Stand van de Michelin Renault Junior Cup na zes races:
1. Loek Bodelier 52;
2. Mario Bik 34;
3. Joan Straatman 23;
4. Danny van Hal 19;
5. Manfred Bavelaar 15;
6. Simon Frederiks 14
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet