Renault Mégane Trophy

Loek Bodelier wint tweede race van Renault Mégane Trophy

In een ouderwets hectische Renault Mégane race heeft Loek Bodelier zijn eerste zege behaald. De voormalige WK motorcoureur hield als geen ander op het warme asfalt het hoofd koel en was de ervaren concurrentie te slim af. Debutant Jeroen Reintjes werd tweede, Bert Ploeg derde.

Tekst: PR

De tweede race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy was weer een spektakel van de eerste orde. Bijna de helft van de wedstrijd moest het veld geneutraliseerd achter de safety-car rijden omdat er talloze crashes waren. Gelukkig vielen er geen gewonden te betreuren. Ook Jeroen Reintjes, debutant in deze klasse, ontkwam er niet aan want al had hij vanaf pole-positie koelbloedig de leiding gepakt, een concurrent meende hem toch met geweld van de kop te moeten verdringen. Dat hij toch nog als tweede finishte dankte hij aan zijn wagenbeheersing die hem voor een crash behoedde.

De winnaar van de eerste race, Marcel Kesseler, zou uiteindelijk toch nog vijfde worden. Intussen had Loek Bodelier zich nadrukkelijk in de kijker gereden. Vorig jaar debuteerde de ex-motorcoureur in de autosport, een debuut dat gepaard ging met veel nulresultaten vanwege zijn wat al te hoog opgedreven ambities. Dit jaar rijdt hij echter als een oude rot in het autosportvak. In de eerste ronde profiteerde hij knap van enkele incidenten, bleef zelf uit het gedrang en kwam tenslotte achter Kesseler als tweede over de finish. Uiteindelijk kreeg Kesseler, de winnaar van de openingsrace, een tijdstraf, zodat Bodelier naar de eerste plaats door schoof. En automatisch werd hij ook winnaar van het Michelin Renault Junior Cup klassement, de klasse voor beginnende autocoureurs. Daarin werd Veronica-rijder Mario Bik tweede, Joan Straatman finishte voor de tweede maal in successie als derde. "Ik heb veel van mijn fouten van vorig jaar geleerd. Toen forceerde ik, nu rijd ik een stuk rustiger en wacht gewoon mijn kansen af. En dat blijkt een stuk succesvoller", concludeerde de winnaar tevreden.

Uitslag van de tweede race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy:
1. Loek Bodelier (Rosmalen) 12 ronden in 28'13"779;
2. Jeroen Reintjes (Raamsdonkveer) op 1"729;
3. Bert Ploeg (Noordwijk) op 2"279;
4. Frank Scholten (Nederasselt) op 7"460;
5. Marcel Kesseler (Nijmegen) op 9"226;
6. Mental Theo (Rosmalen) op 9"960

Uitslag van de Michelin Renault Junior Cup:
1. Loek Bodelier, 12 ronden in 28'13"779;
2. Mario Bik (Vogelenzang) in 28'31"175;
3. Joan Straatman (Doetinchem) in 28'32"429

Stand van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy na twee races:
1. Loek Bodelier 37;
2. Marcel Kesseler 32;
3. Bert Ploeg 28;
4. Hugo Charles 23;
5. Frank Scholten 21;
6. Jeroen Reintjes 19

Stand van de Michelin Renault Junior Cup na twee races:
1. Loek Bodelier 20 ;
2. Joan Straatman 10;
3. Mario Bik 8;
4. Manfred Bavelaar 7;
5/6. Hans Dekker en Danny van Hal 4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet