Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Winst voor Phil Bastiaans op het circuit van Francorchamps

fcmegane1

Ook in de voorlaatste race van de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy heeft Phil Bastiaans zijn klasse getoond. Op het circuit van Francorchamps was de titelverdediger niet alleen de snelste van de Nederlanders maar troefde ook nog alle Belgen en enkele Franse toppers af. Sebastiaan Bleekemolen werd knap tweede, John de Vos derde.

Tekst en foto's: Matthé IJzerman

Buitenlanders
Een geweldig startveld van 53 Renaults Sport Mégane werd dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps losgelaten. De voorlaatste race van de Renault Mégane Trophy was gecombineerd met het Belgisch kampioenschap terwijl ook een contingent Franse topcoureurs de verleiding van 's werelds mooiste circuit niet hadden kunnen weerstaan. Het risico bestond wel dat de buitenlanders een rol in de Nederlandse kampioensstrijd zouden kunnen gaan spelen en dat gebeurde dan ook.

Fantastische passeermanoeuvre
Pim van Riet, samen met John de Vos de voornaamste titelkandidaat, kreeg een zet van een Belg en ging in de rondte. Daarbij verloor de Stokvis-rijder veel plaatsen. Maar ook De Vos raakte naast de baan en verloor terrein. Intussen vochten Phil Bastiaans, Sebastiaan Bleekemolen en de Fransman Frederic Gabillon een stevige strijd uit. Bastiaans had bij de start de Fransman naar de tweede plaats verwezen maar maakte later een foutje waardoor hij naar de derde plaats terug viel.

fcmegane2

Bleekemolen maakte het intussen Gabillon moeilijk, waarop Bastiaans de aansluiting weer kreeg. Met een fantastische passeermanoeuvre in een bocht waar dat eigenlijk niet kon, verschalkte Bastiaans Bleekemolen en even later moest ook de Fransman eraan geloven. De Maastrichtenaar won zo zijn derde race van het seizoen terwijl ook Bleekemolen jr. zijn beste prestatie van het jaar leverde. John de Vos werd toch nog derde en liep zo weer twee punten uit op Pim van Riet. Met nog een race te gaan heeft De Vos nu een comfortabele voorsprong van zeventien punten.

fcmegane3

Michelin Renault Junior Cup
Ook in de Michelin Renault Junior Cup is de spanning tot het kookpunt gestegen aangezien dit keer Roy van der Weijden won, voor Frank Scholten en Mental Theo. Scholten heeft nu nog vijf punten voorsprong op Van der Weijden. Op 17 oktober wordt op het circuit van Zandvoort de finalerace gereden.

Uitslag van de zevende race van de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy:
1. Phil Bastiaans (Maastricht) 8 ronden in 23'18"242;
2. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) op 4"762;
3. John de Vos (Enspijk) op 5"303;
4. Pim van Riet (Zwaanshoek) op 14"146;
5. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) op 14"538;
6. Francoise Loogman (Badhoevedorp) op 21"268

Uitslag van de Michelin Renault Junior Cup:
1. Roy van der Weijden (Eindhoven) 8 ronden in 23'40"289;
2. Frank Scholten (Nederasselt) op 2"631;
3. Mental Theo (Rosmalen) op 26"101

Stand van de Marlboro Elf Renault Mégane Trophy na zeven races:
1. John de Vos 126;
2. Pim van Riet 109;
3. Phil Bastiaans 90;
4/5. Hugo Charles en Sebastiaan Bleekemolen 62;
6. FranÁoise Loogman 52

Stand van de Michelin Renault Junior Cup na zeven races:
1. Frank Scholten 41;
2. Roy van der Weijden 36;
3/4. Manfred Bavelaar (Delft) en Rembert Berg (Delft) 28;
5. Mental Theo 26;
6. Hans Dekker (Krimpen a/d IJssel) 20Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet