Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Stokvis stelt orde op zaken

megane assen

De RSG Racing Days stonden in het teken van de revanche. Na de 'pijnlijke' nederlaag toegebracht door Phil Bastiaans tijdens de Marlboro Masters stelden de Stokvis-toppers John de Vos en Pim van Riet weer orde op zaken. Op ruime afstand van de concurrentie finishten de teammaats weer als één en twee. Ditmaal was John de Vos de iets snellere. Toch kunnen De Vos en Van Riet niet op hun lauweren rusten en in alle stilte uitmaken wie zich tot kampioen van de Trophy mag laten kronen. Het spel is nog niet over: Phil Bastiaans en Jacky van der Ende geven zich immers nog niet gewonnen.

Tekst: Armin Wirtz
Foto's: Gerrie Hoekstra

kolk hand
Peter van der Kolk greeg voor de start zijn Megane niet aan de praat. Angstige momenten toen het hel veld een weg zocht langs de pechvogel.

Petje af
Bert Ploeg reed in Assen vanaf pole position een ongelukkige wedstrijd. Na een aantal ronden als koploper en 'haas' te hebben gefungeerd, verloor Ploeg terrein en miste hij op een haar na een welverdiende podiumplaats. Een opvallende rol was weer weggelegd voor Phil Bastiaans en Jacky van der Ende. Bastiaans startte als laatste omdat hij niet kon trainen door zijn optreden in de Renault Clio Sport Trophy. De Limburger was gedoemd tot het rijden van een schier onmogelijke inhaalrace. Hetgeen Bastiaans tijdens de race liet zien, was van uitzonderlijke klasse. Binnen dertien Assense ronden (weinig inhaalpunten, smalle baan) met een safetycarsituatie wist hij zich naar een vijfde plaats op te werken en te finshen. Voor deze prestatie nam menigeen zijn (regen)pet af.

schuiver

crash
Niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd.


Ritme
Ook Jacky van der Ende komt steeds beter in zijn ritme. Tijdens de Masters liet hij zich gelden door vanaf een twaalfde startplaats naar een vijfde stek op te rukken. Ook in Assen was Van der Ende nadrukkelijk aanwezig, vanaf de derde startrij reed de coureur naar een podiumplaats. Samen met Bert Ploeg vormde hij het groepje dat zich op eerbiedwaardige afstand van de koplopers bevond. Van der Ende: "Er zat vandaag niet meer in. De Stokvis-auto's hebben iets extra's, ze gaan als de brandweer.
We moeten nog hard aan het werk willen we ze bijbenen. We komen nog steeds ongeveer 0,2 seconde tekort, maar het gat wordt steeds kleiner. De winst van Phil tijdens de Masters was daarvan al een voorteken. De Vos en Van Riet kunnen echt niet rustig achteroverleunen."

chicane

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet