Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Sterke overwinning Pim van Riet

De tweede ronde van de Renault Mégane Trophy zorgde als vanouds weer voor veel spektakel. De hele race werd gekenmerkt door echte deurklink aan deurklink gevechten. John de Vos had het snelst getraind en mocht vertrekken van pole position met teamgenoot Pim van Riet naast zich. Gedurende de race trokken beide heren een gat met de rest van het veld en stonden de eerste twee posities niet meer af. Na wat stuivertje wisselen was het uiteindelijk Pim van Riet die als eerste het zwartwit geblokt zag. De Vos werd dus tweede en de als achtste gestartte Phil Bastiaans wist de derde podiumplek te veroveren.

Tekst: Robert Servaas/PR

BN'ers
Mental Theo had een beduidend mindere race. Vertrekkende vanaf een uitstekende vijfde plaats spinde hij in de eerste ronde onderaan de Hunzerug waarbij hij zijn Megane behoorlijk beschadigde. Wonderwel wist de rest van het veld hem te ontwijken. Mental Theo vervolgde de race achteraan het veld en wist toch nog als 21e te finishen. Ook voor Van Inkel ging het niet best. In het Scheivlak (de bocht waar de jongens van de mannen gescheiden worden, aldus Jeroen) verloor hij de controle over zijn Megane en eindigde in de grindbak. Beste BN'er werd uiteindelijk Olav Mol met een 18e plek.

Rookies
In de Michelin Renault Junior Cup was de strijd al even enerverend met Roy van der Weijden in de hoofdrol. De winnaar van de Veronica/Renault Young Driver Challenge reed zich, in pas zijn tweede autorace, behoorlijk in de kijker toen hij van de veerteiende naar de zesde plaats in het hele veld was opgerukt. Daarna verremde hij zich geweldig en stoof door het grind om uiteindelijk toch achter Rembert Berg als tweede te finishen. Hans Dekker nam de laatste podiumplaats in beslag.

Hectisch
Rembert Berg reed waarschijnlijk zijn beste race ooit. Hij startte als twintigste, lag na één ronde op de elfde plek en kwam uiteindelijk als negende overall en snelste Junior over de streep. De student aan de TU Delft was daarmee uiteraard zeer tevreden. "Mijn auto was het hele weekend super. Ik startte weliswaar vanaf de twintigste plek maar dat kwam omdat ik tijdens de training een fout had gemaakt. Mij start was ook niet goed maar gelukkig kon ik in de eerste ronde toch nog veel coureurs inhalen. De wedstrijd was hectisch. Ik ben blij dat ik als eerste Junior over de finish kon komen."

Kroon Racing niet tevreden
Het team nan Kroon Racing was uiteraard blij met de podiumplaatsen maar was niet tevreden met de achterstand die is opgelopen op het team van Stokvis Racing, dat met Pim van Riet en John de Vos de eerste twee plaatsen in beslag nam. Bastiaans, die in 1998 dankzij zes overwinningen het kampioenschap in de wacht sleepte: "Vorig jaar was ons debuutseizoen. Desondanks pakten we het kampioenschap en de Juniortitel. Deze winter hebben we het erg druk gehad. Het team is verhuisd en we hebben met de Renault Clio de stap gezet naar de internationale racerij. Daardoor hebben we misschien niet genoeg kunnen testen en achterstand opgelopen. Maar ik vertrouw erop dat we de volgende race weer voor de overwinning kunnen gaan. Iets wat er nu niet in zat, mijn derde plaats was het hoogst haalbare. Ik heb in ieder geval veel punten gescoord voor het kampioenschap." Bastiaans reed voor het eerst op het verlengde circuit. De eerste race voor de Marlboro Renault Mégane Trophy had hij moeten missen omdat hij datzelfde weekend in actie kwam met de Renault Clio. Bastiaans had weinig moeite gehad met de overstap van zijn 300 pk sterke Renault Clio waarmee hij voor het Europees kampioenschap strijdt, naar de Mégane. "De meeste aanpassingsproblemen had ik bij het remmen, de Mégane is op dat gebied zeer gevoelig."

Met drie Stokvis-bolides op de eerste startplaatsen leek er voor het team, dat vorig jaar zo werd geplaagd door allerhande pech, niets aan de hand. En ook in de race verliep alles op rolletjes, al deden Pim van Riet en John de Vos er alles aan om elkaar in de laatste ronde het leven nog danig zuur te maken.

Uitslag van de tweede race van de Marlboro Elf Mégane Trophy:
1. Pim van Riet
2. John de Vos op 0,515
3. Phil Bastiaans op 6.397
4. Hugo Charles op 10,331
5. Bert Ploeg op 18.872
6. Michael Bleekemolen op 21.233

Michelin Renault Junior Cup:
1. Rembert Berg
2. Roy van der Weijden
3. Hans Dekker

Stand Marlboro Elf Mégane Trophy na twee races:
1. Pim van Riet 35
2. John de Vos 33
3. Hugo Charles 24
4. Jacky van der Ende 20
5. Jan Lammers 17
6. Phil Bastiaans 15

Stand Michelin Renault Junior Cup na twee races:
1. Rembert Berg 11
2. Loek Bodelier 10
3. Hans Dekker 9
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet