Diversen

Div: 500 Abarth Challenge nieuwe internationale merkencup

Abarth keert terug op het circuit! De 500 Abarth Challenge wordt verreden met een 200 pk krachtige Abarth-versie van de Fiat 500. Iets voor Nederland?!

480_500-esseesse

Abarth maakt zijn comeback op de circuits met de nieuwe ‘500 Abarth Assetto Corse’, die op de komende Autosalon in Parijs zijn debuut maakt. De auto wordt aangedreven door een 1,4 liter turbomotor, goed voor maar liefst 200 pk. De auto weegt 920 kilo, dat is 120 kilo minder dan de straatversie. De 500 Abarth Assetto Corse wordt compleet met onder meer een lichtgewicht rollbar, raceschokdempers, instelbare veren en een voor de autosport aangepast Brembo remsysteem geleverd. De 500 Abarth Assetto Corse is de hoofdrolspeler in de 500 Abarth Challenge, een merkencup die volgend jaar van start gaat.
De Italiaanse Trophy zal in dezelfde weekenden als de prestigieuze Ferrari Challenge rijden. Ook in het buitenland, zoals in Portugal, Spanje, Duitsland en Engeland, zal de Abarth Cup worden georganiseerd.

Internationale Challenge

Tevens komt er een internationale Challenge tijdens de races voor het World Touring Car Championship. De Abarths zullen hun opwachting maken op Valencia, Porto, Brands Hatch, Brno, Oschersleben en Monza. Aan het einde van het seizoen ontmoeten de deelnemers elkaar vervolgens tijdens een grote Europese finale. De raceformule en de technische specificaties van de auto zijn zodanig ontworpen dat deelname zeer betaalbaar is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet