Citroën Saxo Cup

Citroën Saxo CUP: Sandra van der Sloot wint mooiste Citroën Saxo race tot nu toe

Zelden was een race in de Radio 538 Citroën Saxo Cup zo spannend als die van afgelopen weekend. Het werd een weekend met verrassingen. Allereerst kwamen er natuurlijk meer dan 40.000 toeschouwers naar de Zandvoortse racepiste. En zij konden tussen de Formule 1 racebedrijven door genieten van hoogstaande andere raceklassen. Zoals de Radio 538 Citroën Saxo Cup.

Tekst: Jakob Dekker

Debbie op pole
Spannend en opmerkelijk was het al tijdens de trainingen. Daarin exceleerde ditmaal Debbie Loogman. De Badhoevedorpse was zelf redelijk onder de indruk van haar prestaties. "voorn het eerst in de zeven jaar dat ik nu race sta ik op pole position. Wie had dat verwacht. Ik niet! Maar, goed daar sta je dan en dan moet je het ook waarmaken. Die eerste twee rondjes waren heel apart. Ik had nooit eerder op de kop van het veld gereden en het is beslist een aparte ervaring, die ik wel vaker wil beleven", aldus Loogman na afloop van de race.

Zij kon haar riante uitgangspositie echter niet al te lang vasthouden. Jaap van Lagen en Sandra van der Sloot zijn immers met elkaar om het gevecht rond de titel gewikkeld en wilden dat ook nu weer aan de kop van het veld uitvechten. Het werd een onwaarschijnlijk mooi gevecht, waarin beiden elkaar niet toegaven. Maar, waar niemand op rekende, was dat ook Loogman zich weer in dat gevecht mengde. Zij zette haar blauw/oranje zonder pardon naast en zelfs deels voor de wit/blauw Saxo van Sandra. Sandra: "Ik vond het wel keigaaf op deze manier een race te winnen. Op enig moment miste ik een spiegel en op sommige plekken hing het plaatwerk op half 7. Maar nogmaals het was een super racen en die winnen is altijd goed. Ik vond het ook geweldig dat er zoveel publiek was. Dat maak je zelden mee", aldus Van der Sloot. Jaap van Lagen bezweet en wel kon de woorden van de Alphense alleen maar onderschrijven. " Voor mij zat er niet meer in. Sandra heeft net iets meer ervaring en dat merk je in races als deze. Op zich ben ik dik tevreden met het resultaat en de race."

Op de weg terug
Dillon Koster is binnen de klasse ook duidelijk op de weg terug. De Zandvoorter manifesteerde zich ditmaal bijzonder sterk enz ette zijn zesde startplaats om in een ereplaats. Hij werd derde. In het damesklassement eindigde Debbie Loogman met haar zesde plaats algemeen als tweede dame. Sandra Douma werd in die strijd derde.

Uitslag vijfde race Radio 538 Citroen Saxo Cup
1. Sandra van der Sloot (tevens beste dame) 12 ronden in 25.15.848;
2. Jaap van Lagen op 0.320;
3. Dillon Koster op 0.547;
4. Roel van der Scheer 1.159;
5. Michel Stoelman op 1.635;
6. Debbie Loogman op 4.981 (tevens tweede dame)
11 Sandra Douma op 14.442 (tevens derde dame).

Stand na 5 races Radio 538 Citroen Saxo Cup:
1. Sandra van der Sloot 93 punten;
2. Jaap van Lagen 77;
3. Roel van der Scheer 75;
4. Dillon Koster 53;
5. Bas Plugge 50

Stand Playboy Ladies Cup:
1. Sandra van der Sloot 50 pnt;
2. Debbie Loogman 34;
3. Sandra Douma 22
4. Amber Peeters 22.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet