Diversen

Div: Carlo van Dam snelste in Formule Nippon test

carlo_van_dam_34_2008

Toyota Team TOM’s-coureur Carlo van Dam heeft vandaag op het circuit van Sugo in Japan voor het eerst getest met een Formule Nippon-auto. Van de acht coureurs die op Sugo in actien kwamen, zette de Nederlander de snelste tijd neer. De Formule Nippon is de hoogste raceklasse van Japan en qua auto’s vergelijkbaar met het Europese GP2 kampioenschap. Carlo, dit jaar winnaar van de Japanse Formule 3 titel reed met de huidige Formule Nippon van Toyota Team TOM’s.

Tekst en foto: PR

“Ik kreeg deze test aangeboden naar aanleiding van mijn prestaties in de Formule 3 en natuurlijk heeft de Formule Nippon mijn aandacht als het gaat om het programma voor 2009. Er kwamen vandaag op Sugo diverse teams in actie. Omdat ik de auto moest delen was mijn rijtijd vrij beperkt. De weersomstandigheden waren wisselend. De dag begon nat en eindigde redelijk droog. Dit zijn best indrukwekkende auto’s, maar het ging goed en ik noteerde de snelste tijd. Echter, nog belangrijker dan het feit dat ik aan het einde van de dag bovenaan de tijdenlijst stond, vond ik het vergelijk van mijn data met die van de reguliere coureurs die hier afgelopen weekeinde in actie kwamen in de Formule Nippon race. Dat vergelijk zag er in alle opzichten goed uit, want hoewel de bochten waar het nog nat was uiteraard iets langzamer waren, bleek dat ik er met mijn rondetijden meteen bij zat en op sommige stukken zelfs iets sneller was. Een goede dag, kortom, en een interessante ervaring met het oog op de toekomst.”
Op 16 november start Carlo voor Toyota Team TOM’s in de Grand Prix van Macau waaraan traditioneel ’s werelds beste Formule 3 coureurs van het afgelopen seizoen deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet