Formule 3

ATS F3: Eerste zege voor Vanthoor. Vervisch kampioen

Onze zuiderburen deden het uitstekend op de Sachsenring. Frederic Vervisch behaalde zijn vijfde seizoenszege en daarmee het kampioenschap. Ook Laurens Vanthoor, die dit seizoen vaak dicht bij de zege zat pakte voor het team van Frist van Amersfoort een fraaie overwinning op de Sachsenring.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

vv_1
Frederic Vervisch op weg naar de ATS F3-titel.

Vervisch Duits F3 kampioen
De Belg Frederic Vervisch pakte afgelopen weekend tijdens de eerste wedstrijd op de Sachsenring de Duitse ATS F3 titel. In de eerste wedstrijd nam VAR-polesitter Laurens Vanthoor direct de leiding maar zijn landgenoot Vervisch maakte in de tiende ronde handig gebruik van een foutje en pakte de kop. Ook Johnny Cecotto jr. liep snel op Vervisch in maar juist op het moment dat hij toe wilde slaan werd de wedstrijd met een safetycar geneutraliseerd. Op het lange rechte stuk waren Karline Stala en Giulio Glorioso in elkaar gehaakt waarbij laatstgenoemde over de kop ging en midden op het rechte stuk bleef liggen. Beide bleven gelukkig ongedeerd maar de wedstrijd moest voortijdig worden afgebroken. Na de wedstrijd bleek dat Vanthoor een langzaam leeglopende achterband had. Vanthoor: “De overwinning heb ik door mijn foutje cadeau gegeven daardoor kon Vervisch op het lange rechte stuk van mijn slipstream profiteren. Na de safety-car wilde ik eigenlijk nog eenmaal toeslaan maar toen was de wedstrijd al voorbij.” In de ATS Formula 3 Trophy ging de overwinning naar Dennis Swart.

Eerste overwinning voor Laurens Vanthoor
Omdat het op de Sachsenring ’s morgens geregend had besloot de wedstrijdleiding voor een start achter de safetycar. Vervisch greep direct de leiding en zette de kersverse kampioen behoorlijk onder druk. In de zesde ronde nam Vanthoor de leiding en stond die niet meer af.
Vervisch eindigde uiteindelijk als vierde en gaf ruiterlijk toe dat de anderen gewoon sneller waren. Na zes tweede plaatsen was Vanthoor eindelijk rijp voor zijn allereerste F3 zege. Vanthoor: “Ik ben enorm blij. Ik lag al eerder driemaal op kop en telkens gebeurde er wat. Vanaf het begin was ik sneller dan Vervisch en ik kon hem redelijk snel inhalen maar toen ik tijdens het einde van de wedstrijd in “het verkeer” terechtkwam was het eigenlijk wel een beetje stressig.” In het ATS Trophy klassement staat Dennis Swart met twee punten voorsprong nog steeds aan de leiding maar in de wedstrijd moest hij Marco Oberhauser en Shirley van der Lof voorbij laten”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet