Diversen

Div: Zege voor Niemela in Formule Atlantic. Junior Strous 8e

De voorlaatste wedstrijd van het Cooper Atlantic kampioenschap in Salt Lake City leverde een overwinning op voor de Fin Markus Niemela. De beide Nederlanders Junior Strous en Dominick Muermans kijken met gemengde gevoelens op de voorlaatste wedstrijd terug.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: PR

utah


Strous uitgeschakeld voor de titelstrijd
Zowel Junior Strous als Dominick Muermans kijken met gemengde gevoelens op de wedstrijd in Salt Lake City terug. Junior Strous eindigde als achtste en is daarmee uitgeschakeld voor de titel. Junior verkeert daarmee in goed gezelschap, want ook James Hinchcliffe moest in de titelstrijd afhaken. Voor Dominick Muermans was het zelfs zijn slechtste wedstrijd dit seizoen.

Junior Strous: “Ik had een hele slechte start. Ik liet de koppeling opkomen en de motor viel bijna stil. Ik verloor al meteen drie plaatsen voor de eerste bocht. Het was mijn slechtste start in mijn Atlantic Championship carrière tot nu toe. Dit circuit is erg lang en het is hier heel lastig om in te halen. Het was niet mijn weekend.”

Dominick Muermans: “Ik had onderstuur problemen omdat de kleine rechter voorvleugel gebroken was tijdens de start. Ik heb echt alles gegeven om bij de rest te blijven maar de lengte van het circuit is me dat niet gelukt. Dit mijn slechtste race van het seizoen.”

Voor de Fin Markus Niemala was het de allereerste zege dit seizoen. Niemala: “Deze overwinning heb ik aan het team en mijn nieuwe teamgenoot Tom Sutherland te danken. Hij bracht zoveel input in dit team. Van hem heb ik enkele bochten geleerd, en ik heb hem ook het nodige geleerd. Dit was erg belangrijk voor mij” De tweede plaats ging naar Jonathan Summerton die te vroeg op het gas ging en na de eerste ronde zijn positie aan Niemala moest prijsgeven. Hoewel Summerton Niemala nog wel onder druk zette slaagde hij er niet in om in de 50 minuten durende race aan de Fin voorbij te gaan.

UITSLAG
1. Markus Niemla
2. Jonathan Summerton
3. Dane Cameron
4. Carl Skerlong
5. Simona de Silvestro
6. Jonathan Bomarito
7. Tom Sutherland
8. Junior Strous
9. Greg Mansell
10. James Hinchcliffe
17. Dominick Muermans

Stand kampioenschap
1. Jonathan Bomarito 223 punten
2. Jonathan Summerton 216 punten
3. Markus Niemela 214 punten
4. Carl Skerlong 188 punten
5. Junior Strous 181 punten
15. Dominick Muermans 71 punten


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet