Sportscars

Sportscars: Zege voor Raphael Matos in Salt Lake City

Raphael Matos kan het winnen maar niet laten. Vorig jaar werd hij Formula Atlantic kampioen en dit jaar behaalde hij de titel in de Indy Lights Series. Op Daytona won hij de GT klasse voor Mazda en bij zijn debuut in de GrandAm sportscars op Salt Lake City bezorgde hij het team van Michael Shank Racing met Ian James en John Pew hun eerste seizoenszege in de GrandAm-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GrandAm

salt_lake_grandam_race
De auto's verdienen geen schoonheidsprijs maar de races zijn superpopulair bij
rijders en publiek.

Zege voor Michael Shank Racing
Het team van Michael Shank Racing behaalde in 2006 op Miller Motorsports Park in Salt Lake in 2006 haar eerste allereerste zege. De combinatie Matos-James-Pew bezorgde het team haar derde zege sinds de deelname van het team aan de GrandAm series enkele jaren geleden. De wedstrijd op Miller Motorsports Park kende een uitermate spannend verloop maar liefst 16 positiewisselingen om de kop met 14 verschillende rijders.

Na de zesde en laatste neutralisatie in de wedstrijd slaagde Matos erin om een gat te slaan en weg te lopen van zijn tegenstanders. Matos, de regerende Indy Lights-kampioen bouwde een voorsprong op van maar liefst 29.398 seconden op de SunTrust Racing Pontiac Dallara van Max Angelelli en Michael Valiante.

Raphael Matos: “Die auto begon aan het eind van de wedstrijd steeds beter aan te voelen waardoor ik een behoorlijk gat kon slaan. Ik had een fantastisch team maar die auto;s zijn dan ook fantastisch om in te rijden. Ook John Pew en Ian James hebben het fantastisch gedaan evenals onze crew, die ons op de eerste plaats bracht. Wat een fantastisch einde van het seizoen.” Alex Gurney/Jon Fogarty sloten met behulp van oud Champcar-coureur Jimmy Vasser het seizoen als derde af. De succesvolle combinatie Scott Pruett/.Memo Rojas eindigde als negende, waardoor Rojas evenveel punten veroverde en op een gelijk aantal kwam met zijn collega. Voor Ganassi betekent dit twee rijderskampioenschappen en een teamkampioenschap. Tevens was er een schitterend resultaat voor oud Champcarcoureur Cristiano da Matta, samen met zijn teamgenoten Friselle en Wilkins eindigde hij als zesde in Salt Lake City.

Uitslag
1. Raphael Matos/Mark James/Ian Pew Ford Riley 137 ronden
2. Max Angelelli/Michael Valiante Pontiac Riley 137 ronden
3. Jon Fogarty/Alex Gurney/Jimmy Vasser Pontiac Riley 137 ronden
4. JC France/Joao Barbosa/Hurley Haywood Porsche Riley 137 ronden
5. Nic Jonsson/Riccardo Zonta Pontiac Lola 137 ronden
6. Burt Firselle/Mark Wilkins/Cristiano da Matta Ford Riley 137 ronden
7. Marc Goossens/Ryan Hunter Reay/Jim Matthews Pontiac Riley 137 ronden
8. Bill Auberlen/Joey Hand Porsche Riley 137 ronden
9. Alex Lloyd/Scott Pruett/Memo Rojas 137 ronden
10. David Donohue/.Darren Law/ Buddy Rice Porsche Riley 137 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet