Porsche Cups

Div: Porsche Carrera Cup: Lastig weekend voor Nederlanders in Barcelona

huisman_pcc_2

Anders dan tijdens de Supercup, die op de volledige 4,627 kilometer lange Grand Prix-variant van het Circuit de Catalunya racet, werkt de Duitse Carrera Cup in het voorprogramma van de DTM zijn wedstrijden op de 2,977 kilometer korte nationale baanversie af.

Tekst en foto’s: PR

Met een tiende plaats voor Patrick Huisman, een dertiende voor Tim Buijs en een veertiende voor Mike Verschuur kijken de Nederlandse deelnemers aan de Porsche Carrera Cup op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona terug op een teleurstellend weekend. Huisman had problemen met de auto tijdens de kwalificatie, waardoor er niet meer inzat dan een veertiende startpositie. In de race viel hij door schermutselingen op de baan terug naar de achttiende plaats, maar kon zich terugvechten naar de tiende plek. Buijs wist tijdens de race op te klimmen vanaf een zeventiende naar de twaalfde plek, maar werd in de laatste ronde door een tegenstander hardhandig teruggezet naar de dertiende plek. Mike Verschuur had problemen met de versnellingsbak en de remmen, waardoor er in de race niet meer voor hem in zat dan de veertiende plaats.

Drie dagen problemen
Na problemen met de dempers in de vrije trainingen dacht Patrick Huisman op zaterdag een goede kwalificatie te kunnen neerzetten. In de eerste heat van de kwalificatie reed hij inderdaad eenvoudig binnen de top 15.In de tweede heat had zijn Porsche 911 GT3 echter onvoldoende grip om een goede tijd te zetten. Ook andere rijders ondervonden dezelfde problemen, waardoor werd aangenomen dat de Michelin banden in Barcelona sneller verslechterden dan normaal. Een teleurstellende veertiende startpositie voor Huisman was het resultaat.

huisman_pcc_1

Maximaal haalbare
Met als doel een goed resultaat in de race begon veelvuldig Porsche Supercup kampioen Patrick Huisman sterk aan de race. Al voor de eerste bocht had hij drie tegenstanders te pakken, maar kwam daar vast te zitten in gedrang. Hierdoor viel hij ver terug naar de achttiende plek. In het vervolg van de race knokte Huisman zich sterk terug naar de tiende plaats, het maximaal haalbare voor de Nederlander.

Patrick Huisman: “Ik ben blij dat het weekend voorbij is, want het waren drie stressdagen zonder resultaat. Op vrijdag hadden we een beetje pech met de technische problemen, maar het gebrek aan grip op zaterdag was zowel voor ons als voor Michelin een raadsel. Dat was jammer, want ik dacht me eenvoudig in de top tien te kunnen kwalificeren. Na een geweldige start van de race wilde ik de gebruikelijke chaos in de eerste bocht ontwijken, maar ik kwam er juist middenin terecht. Dat kostte me zeven plaatsen en betekende eigenlijk al het einde van mijn race. Toch heb ik nog hard gevochten om posities goed te maken, met een tiende plaats tot gevolg, maar we hadden zoveel meer kunnen bereiken dit weekend. Ook in het klassement ben ik twee plekken teruggevallen, maar ik heb nog steeds een goede kans om vierde te worden. Daar ga ik voor!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet