Diversen

Div: Chris van der Drift nadert titel in International Formula Master

De International Formula Master-titel voor Chris van Der Drift laat nog even op zich wachten. Na het scoren van de pole position en een nette tweede plaats in de eerste race, kon de 22-jarige Rotterdammer het kampioenschap zondag op zijn naam schrijven. Het geluk stond echter niet aan zijn zijde. In de opwarmronde brak plots de aandrijfas en beleefde Van der Drift de race noodgedwongen vanaf de zijlijn. Titelrivaal Michael Ammermüller eindigde slechts als vijfde, waardoor de voorsprong met nog twee races te gaan dertien punten bedraagt.

Tekst: PR

Dat het een spannend weekend zou worden werd al bewezen in de kwalificatie. Hoewel de marge door het competitieve startveld slechts klein was, scoorde Van der Drift zijn zesde pole position van het seizoen. Nog niet eerder in deze klasse behaalde een coureur zoveel poles in een seizoen. Graag wilde de JD Motorsport-rijder deze omzetten in een overwinning. Bij de start kwam Fabio Leimer iets beter weg en moest Van der Drift noodgedwongen volgen. In de eindfase maakte de snelle rijder veel indruk door het gaatje dicht te rijden met rondetijden die nog sneller waren dan zijn pole-position tijd van zaterdag. “Ik startte op het vuile gedeelte en dat was nadelig. Gedurende de race kwam de auto steeds beter op snelheid en kon ik Fabio nog flink onder druk zetten. Omdat we vrijdag in de regen reden konden we de auto niet optimaal afstellen, maar desondanks ging het lekker. Na de race wisten we precies wat we voor de tweede race moesten doen”, vertelde Van der Drift na de eerste wedstrijd.

Zondag startte Chris vanaf de zevende plaats, aangezien de top-acht uit de eerste race wordt omgedraaid. Helaas kwam er voor de Nederlander met Nieuw-Zeelandse roots een te snel einde aan. In de opwarmronde brak de aandrijfas. “Dit is flink balen, want ik wist dat we opnieuw goede zaken konden doen en het binnenslepen de titel was zeker niet onmogelijk”, dacht Chris. “De aandrijfas was nog vrij nieuw, dus we staan voor een raadsel. Voordat we in Monza aan de slag gaan, reis ik morgen eerst naar Engeland om opnieuw met de nieuw A1GP Powered by Ferrari-bolide te testen.”

De afsluitende twee wedstrijden van het International Formula Master-kampioenschap vinden plaats in het weekend van 4 en 5 oktober op het Italiaanse Monza. Met nog twintig punten te verdelen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet