Supercar Challenge

DSC: Martin Short wint bloedstollende tweede race op Spa-Francorchamps


Na de pitstops had Edo de Vries het stuur van de RACING4PANDA Porsche overgenomen van Duncan Huisman. De Vries, dit seizoen voor het eerst met de Porsche 997 GT3 racend, ontbreekt het nog aan de ervaring die Huisman wel heeft en kon niet de tijden van Huisman evenaren. De concurrentie, in de vorm van de overgebleven Méganes van Carworld Motorsport, kwam dan ook snel dichterbij.

Eigenlijk duurde voor De Vries de race een paar ronden te lang, want een paar ronden voor het einde hingen beide Renault’s aan de staart van de Porsche van De Vries. Eerst lukte het Dubois, die bij de pitstops het stuur had overgenomen van René Wijnen, om de Porsche van De Vries in te halen.

dscspa_ertan

Erol Ertan, de bestuurder van de andere Mégane, had wat meer moeite met De Vries. De Vries kon zich namelijk goed breed maken waardoor Ertan amper de kans kreeg om de Porsche voorbij te steken. Toch lukte het Ertan, zij het in de allerlaatste bocht van de race: de Busstop. “De laatste ronden waren echt superspannend”, aldus Edo de Vries na afloop. “Ik deed er alles aan om Ertan achter me te houden maar uiteindelijk ging het in de laatste bocht toch nog fout. Waarschijnlijk zette ik de Porsche door de zenuwen in de verkeerde versnelling waardoor ik niet snel genoeg kon uitaccelereren bij de busstop. Toch ben ik tevreden, want een derde plaats is ook super!”

Voor Ertan en De Vries eindigden René Wijnen en Pieter Dubois op de eerste plek. “De race was echt spannend vandaag”, vertelt René Wijnen na afloop. “Veel actie, veel inhaalacties en uiteindelijk de overwinning. Het kwam op het juiste moment, want we hadden met het team veel gasten op bezoek. Het kon niet beter!”

Erol Ertan beleefde de race van zijn leven, een tweede plaats waar hij natuurlijk uitzinnig blij mee was. Erol Ertan heeft dit seizoen toch wel bijzonder veel pech gehad, met name enkele touches van andere rijders gooiden meerdere malen roet in het eten. Nu lijkt nu alsof het tij gekeerd is, samen met zijn teamgenoot Nick van der Valk is hij van plan van zich te laten horen tijdens het einde van dit seizoen.

Voor Carworld Motorsport was Spa een bijzonder weekend. Het debuut van Charlie Frijns in de Porsche naast zijn vader Rob verliep beter dan verwacht. De 17 jarige zoon van Rob Frijns reed voor het eerst samen met zijn vader in de Porsche 997 GT3 Cup. De donderdag werd maximaal benut om Charlie klaar te stomen voor zijn eerste race in de Porsche. Direct vanaf het begin liep het als een treintje en werden goede rondetijden genoteerd. Het was natuurlijk wel even wennen aan met name de snellere auto’s in het veld maar ook dit was snel onder de knie. Vader en zoon Frijns reden twee prima races met zowel in race 1 als 2 een 9e plaats in de Super Sport Klasse. 

dscspa_dubois

Voor Rene Wijnen en Pieter Dubois was dit weekend er eentje om niet meer te vergeten. Het enthousiasme van hun nieuwe sponsor KEMBIT die met meer dan 100 gasten mocht genieten van de winst van Wijnen en Dubois in de zondag race. "We hebben echt alleen maar genoten, genoten en nog eens genoten, de Megane is een waanzinnig plezier om mee te rijden. De set-up die we mee kregen van onze engineer was perfect, de auto was in balans en bleef ronde na ronde perfect."
 
Voor Pieter Dubois was het alweer een hele poos geleden dat hij achter het stuur kroop en stapte met een smile van oor tot oor uit na twee prachtige races. Rene Wijnen moest alles geven wat hij in zich had in het eerste gedeelte van de races waar de Megane niet op zijn sterkst is tussen het Porsche geweld. Wijnen reed foutloos en wist de druk van de concurrentie goed te verwerken. Pieter Dubois mocht de klus afmaken en wist zijn concurrenten te verschalken. Met de P3 in race 1 en P1 in race 2 pakte Rene Wijnen ook de leiding in het kampioenschap in de Super Sport 1 klasse.

Ook in de Supersport II-divisie en in de Sport I-divisie werd er hard gereden vandaag. In de Supersport II-divisie schreef Erwin Tiemeijer de race op zijn naam. In de Sport I-divisie won evenals gisteren Onno van Rheenen.
Het zou een bijzonder weekend worden voor het team van Carworld Motorsport, het debuut van Charlie Frijns in de Porsche naast zijn vader Rob,
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet