Supercar Challenge

DSC: Martin Short wint bloedstollende tweede race op Spa-Francorchamps

dscspa_mosler_short2

Martin Short heeft vandaag op het Belgische Spa Francorchamps de tweede race van de Dutch Supercar Challenge op zijn naam geschreven. De Engelsman, gestart vanaf de tweede positie, vocht felle gevechten uit op de baan met onder andere Nicky Pastorelli, Meindert van Buuren en Berry van Elk, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. In de Supersport I-divisie kon Carworld Motorsport weer een één-twee overwinning op zijn cv bijschrijven. Het duo Wijnen/Dubois won hier de race, voor teamgenoot Erol Ertan die in de laatste bocht nog Edo de Vries verschalkte.


Tekst: PR, fotografie: Chris Schotanus

dscspa_berry

Bredanaar Berry van Elk kreeg voor het begin van de race al een cadeautje in zijn handen geschoven. Elmar Grimm, de overwinnaar van de zaterdagrace, had namelijk door een touche met Pastorelli in diezelfde race teveel schade opgelopen om ook op zondag van start te gaan. Hierdoor mocht Van Elk van pole position starten, een startpositie die de Bredanaar nog nooit eerder had gehad.

Van Elk was dan ook logischerwijs nerveus bij de start, en besloot om niet al teveel risico te nemen waardoor hij schadevrij door de eerste bocht kon komen. Het kostte hem wel een paar plekken. Wie hiervan meteen profiteerde was Martin Short. De Engelsman, met zijn Mosler MT900 gestart vanaf de tweede positie, lag al bij La Source op kop en kon de eerste ronde deze positie behouden. De enige coureur die Short bij kon houden was Nicky Pastorelli, die met zijn Passat V8Star snelle tijden noteerde en de achterstand op Short niet groter liet worden.

Voor Berry van Elk was het na de start de taak om zijn verloren posities goed te maken. Na de start was de Mosler-coureur namelijk teruggevallen tot de vijfde positie, achter de gebroeders Woodcock en Ric Wood. Van Elk kwam echter al snel in een goed ritme en was dan ook in staat om binnen een paar ronden zowel de DTM Astra van Ric Wood als de Mosler MT900 van Woodcock in te halen. De inhaalactie op Woodcock was knap, want Van Elk ging sneller door Eau Rouge waardoor hij in de volgende bocht Woodcock kon uitremmen.

Vanuit het achterveld waren ook een aantal deelnemers snel onderweg. We noemen hierbij Cor Euser en Robert de Graaff, die beiden vanuit het achterveld moesten starten omdat zij tijdens de zaterdagrace door verschillende redenen de race niet uit konden rijden. Die startplekken maakten beide heren al snel goed, want na een vijftal ronden waren zowel Euser als De Graaff in de top vijf terug te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet