Formule 3

F3: Frédéric Vervisch Duits Formule 3-kampioen

img_0792

Frédéric Vervisch heeft op de Sachsenring de Duitse Formule 3-titel veroverd. De 22-jarige Belg kwam met 31 punten voorsprong naar het Oost-Duitse circuit. Hij schreef de eerste wedstrijd op zijn naam nadat hij landgenoot Laurens Vanthoor verschalkte. Met deze zege verzekerde Vervisch zich onmiddellijk van de titel en is hij de opvolger van onze landgenoten Carlo van Dam en in 2006 Ho-Pin Tung. Nu concentreert Vervisch zich op zijn test bij het Force India Formula 1 team die na het F1-seizoen zal plaatsvinden.

Tekst en foto: PR

img_0547
De Sachsenring, mooi ingebed in de heuvelachtige streek rond het Oost-Duitse Chemnitz, vormde afgelopen weekend de locatie voor de op een na laatste manche van het Duitse ATS Formule 3-kampioenschap. Frédéric Vervisch trad er in het strijdperk met een aanzienlijk grote voorsprong in het kampioenschap. De 22-jarige Belg had na zijn vier opeenvolgende overwinningen op de Nürburgring en EuroSpeedway een serieuze optie op de titel genomen. Voor aanvang van het weekend had Vervisch 31 punten voorsprong op de concurrentie, terwijl er nog maar 48 punten te verdienen vielen.
De toeschouwers mochten zich opmaken voor een spannende wedstrijd, daar Vervisch vastbesloten was om de titel in stijl te vieren. Vanthoor had de beste start en bleef voor Frédéric uit rijden. Geleidelijk aan vergrootte Vervisch de druk op zijn landgenoot, tot hij halfweg de wedstrijd een knap inhaalmanoeuvre deed op het einde van het rechte stuk. Vanthoor kon zich niet verweren en zag de rijder van Jo Zeller Racing van zich wegrijden. Een zware crash van een andere concurrent zorgde voor een neutralisatie die tot aan de finish duurde. Frédéric Vervisch behaalde niet alleen zijn zevende overwinning, maar greep ook de felbegeerde titel. Voor Frédéric was dit na de Aziatische Formule 3 de tweede kampioenentitel van het seizoen. Hij kan nu uitkijken naar de test met het Force India Formule 1-team die na het F1-seizoen zal plaatshebben.

img_0676
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet