Formule 3

Japans Formule 3: Carlo van Dam blijft maar winnen

carlo_van_dam_32_2008

Carlo van Dam heeft vandaag op het voor hem onbekende circuit van Sugo de zeventiende race om het Japanse Formule 3 kampioenschap gewonnen. De reeds als Japans F3 kampioen gekroonde Nederlander deed dat in stijl: hij vertrok met zijn Dallara-Toyota van Toyota Team TOM’s van pole position, leidde van start tot finish en reed de snelste raceronde. Ook morgen (zondag), als de laatste race van het seizoen wordt verreden, staat Carlo op Sugo op pole position. Maandag test hij bovendien op hetzelfde circuit voor Toyota Team TOM’s met een Formule Nippon.

Tekst en foto: PR

“Het ging hier tijdens de test afgelopen donderdag meteen al goed”, zegt Carlo. “Het is een mooi circuit met weinig marge voor fouten. Ik verbeterde het baanrecord en uiteindelijk wist ik in de kwalificatie twee keer pole position te pakken. Gek genoeg moest ik aan de rechterkant starten, op het vuile deel. Toch kwam ik goed weg en pakte de kop. Ik had last van overstuur en daarom moest ik vooral met de voorbanden werken om de balans weer te vinden. Dat lukte en in de laatste ronde van de race wist ik daardoor zelfs de snelste ronde te noteren. Natuurlijk ben ik blij dat ik na het behalen van de titel meteen weer win, dat we niet verslappen en vooral dat we zelfs in dit stadium van het jaar nog steeds de auto weten te verbeteren.
Vanzelfsprekend gaan we morgen weer voor de overwinningen en uiteraard kijk ik ook met plezier uit naar de Formule Nippon-test op maandag. Dat zijn serieuze auto’s, vergelijkbaar met de GP2 in Europa. Ik rijd slechts twee uur, maar ben erg benieuwd naar wat hoe dan ook een interessante ervaring zal zijn.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet