Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Team Bleekemolen wint, Coronel-Kuus behouden leiding (lang)Op zeker
Inhalen op Zolder is niet makkelijk, zo bleek in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. In de voorste gelederen van het veld waren er weinig passeermanoeuvres. Dat komt ook deels omdat de titelkandidaten met het klassement in hun achterhoofd rijden. “Ik had Evan wel kunnen aanvallen”, aldus Menno Kuus na de race. “Evan maakte in de laatste ronden een foutje, waarna ik een aanval had kunnen wagen. Ik koos echter voor de zekerheid van de tweede plaats.” Tim Coronel was het met zijn teamgenoot eens. “Deze uitslag is goed voor het kampioenschap. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen zijn geen echte bedreigingen in het klassement.”

 verhitterace

Verhitte race
Evan Kersbergen keek terug op een ‘verhitte’race. “In de laatste drie tot vier ronden raakte ik oververhit”, vertelde hij met een bezweet gezicht. “Het hielp ook niet echt dat ik enkele ronden voor het einde door het grind reed dat door een andere deelnemer op de baan was achtergelaten. Dat grind op mijn banden zorgde ervoor dat ik in de volgende bocht bijna van de baan gleed.” Evan kon tevreden zijn. “Dit is mijn derde opeenvolgende zege bij de semi-pro’s”, stelde hij vast.
Olaf Manthey verloor het bij de start. Hij kwam als tweede de pits uit en begon zijn race als vierde. “In het gedrang na de start kwam ik naast de baan terecht”, verklaarde hij.
Wie dacht dat Jeroen Bleekemolen, als gastrijder, netjes voor zijn broer Sebastiaan opzij zou gaan, maakte een denkfout. “Ik kan Sebastiaan niet laten passeren, want dat is in het nadeel van mijn teamgenoot Olaf,”verklaarde hij. Natuurlijk vochten de broers niet op het scherp van de snede. Jeroen: “We gaan elkaar er niet afrijden.”

(Top 10) kwalificatie
De zondag werd een Bleekemolen showdag. De dag begon met een Top 10 kwalificatie, die net zo goed gewoon ‘kwalificatie’ had kunnen heten. Er waren immers precies tien auto’s over. Evan Kersbergen was de snelste, voor Olaf Manthey. Achter de twee Team Bleekemolen Porsches volgden Menno Kuus met de snelste Tempo Team Racing Porsche, voor Bernhard ten Brinke. Laatstgenoemde was iets sneller dan zijn teamgenoot bij het Intuix Porsche Team Endhoven Roeland Voerman, die schuin achter Bernhard mocht starten.
Evan Kersbergen dook als eerste de eerste bocht in, voor Manthey, Kuus en Voerman. De raceleider viel vervolgens snel terug naar de derde plaats. “Ik had remproblemen”, verklaarde hij. “Gelukkig ging het na een paar ronden beter, zodat ik mijn derde plek kon vasthouden.”
Olaf Manthey won de eerste ‘manche’, voor Menno Kuus. Achter Kersbergen won Roeland Voerman het duel met zijn teamgenoot Bernhard ten Brinke, het duo werd vierde en vijfde.

 voerman
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet