Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Team Bleekemolen wint, Coronel-Kuus behouden leiding (lang)Driedubbeldik
Evan Kersbergen deed de beste zaken in de pits. Nadat zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen het stuur aan hem had overgegeven, begon hij zijn ‘manche’als leider. Olaf Manthey (teamgenoot van Jeroen Bleekemolen) volgde, voor Menno Kuus (die een equipe vormt met Tim Coronel) en Paul Vahstal. Paul had daarmee ook een goede stop achter de rug, want zijn teamgenoot Rory Bertram kwam slechts als zesde de pits in.
Bij de start behield Evan de kop. Achter hem ging het veld driedubbeldik door de eerste bocht. Olaf Manthey werd hier het slachtoffer van, hij viel terug naar de vierde plaats. Menno Kuus nam de tweede positie in, voor Bernhard ten Brinke die zijn derde plek alweer snel prijs moest geven aan Manthey.

Je teamgenoot is je grootste tegenstander
De top drie liep ver weg van de rest van het veld. Evan Kersbergen behield de hele race de leiding en won daarmee voor de derde keer op rij de race van de semi-pro’s, Menno Kuus werd na een felle strijd met Olaf Manthey tweede, voor de Duitse routinier. Phil Bastiaans en zijn tijdelijke tweede rijder Pieter Dubois (Olav Mol was ziek) werden vierde.

 porsche_kus_voerman
 porsche_tik_voerman
 porsche_spin_voerman

Dit was mede te danken aan het feit dat de beide Intuix Porsches uitvielen. Bernhard ten Brinke lag lange tijd vierde, op de bumper gevolgd door zijn teamgenoot Roeland Voerman. Het ging helemaal fout toen Voerman achterop de Porsche van Bernhard reed en met een lekke radiateur uitviel. Ten Brinke moest naar de pits en eindigde als negende en laatste. Dit alles leidde vanzelfsprekend niet tot vreugde binnen het team, maar wel tot spectaculaire foto’s op uw favoriete autosport-website. “Bernhard remde te vroeg, ik te laat”, verklaarde Roeland Voerman. “Het koelwater uit mijn radiateur kwam onder mijn slicks terecht, waarna ik spinde.”
Een bekend gezegde in de autosport luidt dat je teamgenoot je grootste tegenstander is. Dat werd op Zolder weer bewezen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet