Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Team Bleekemolen wint, Coronel-Kuus behouden leiding (lang)


 manthay_jeroen
‘Gastrijder’
Team Bleekemolen had op Zolder een bijzondere ‘gastrijder’in de vorm van Jeroen Bleekemolen. Hij verving Duncan Huisman, die verhinderd was. “Mijn zus Vanessa gaat trouwen. Bovendien ben ik getuige”, aldus Huisman.
Jeroen, net terug uit de VS waar hij een gastrace in de Porsche Supercup reed en een uitstekende derde plaats behaalde, was (zoals verwacht) meteen snel. Tijdens de kwalificatietraining was hij maar liefst 0,6 seconde sneller dan tweede man…..Sebastiaan Bleekemolen. Tim Coronel, Paul van Splunteren, Ardi van der Hoek en Rory Bertram volgden. ‘

 porsche_moro_dak1
Over de kop
Bij de start op een zonnig en warm Zolder nam Jeroen Bleekemolen de kop, voor zijn broer en Tim Coronel. Ardi van der Hoek deed goede zaken door naar de vierde plaats op te schuiven ten koste van Paul van Splunteren.
Dit viertal nam iets afstand van de rest van het veld, tot in de vierde ronde de safety car op de baan verscheen. Dit was het gevolg van een ongeluk van Luca Moro, die over de kop was gegaan. Gelukkig stapte Moro ongedeerd uit en leek de schade aan zijn Porsche op het eerste gezicht relatief mee te vallen. Wel was het weekeinde voor de semi-pro voorbij.
Nadat het veld weer was losgelaten, ging het duel om de ereplaatsen onverminderd door. Jeroen Bleekemolen won, vlak voor Sebastiaan Bleekemolen, Tim Coronel en Ardi van der Hoek. Het viertal schoot in deze volgorde de pits in voor de rijderswissel.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet