Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Team Bleekemolen wint, Coronel-Kuus behouden leiding (lang)

 podium_1904

Team Bleekemolen ging met een vrachtauto vol bekers naar huis na de races van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op Zolder. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen wonnen de beide wedstrijden, Olaf Manthey en ‘gastrijder’ Jeroen Bleekemolen kwamen een keer als tweede en een keer als derde over de finish. Het viertal trof na de beide races Tim Coronel en Menno Kuus op het ereschavot. De leiders in de tussenstand deden goede zaken voor het kampioenschap met hun tweede en derde plaats.

 kuus_tim


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Chris Schotanus en Tim Böhme

Het startveld telde helaas slechts elf auto’s. De McGregor –auto ontbrak vanwege een gebroken sleutelbeen van Steven Gijsen. Steven reed tijdens de Marlboro Masters wel met deze kwetsuur, maar verkoos nu thuis te blijven en het letsel tijd voor herstel te gunnen. Overige (tijdelijke) afwezigen waren de Harders Plaza Porsche van Robert van den Berg en de equipe Melvin de Groot – Erik Post.
Helaas was het evenement, de ADAC Rundstrecken-Rennen, geen echt topevenement. De veelal Duitse klassen die aan de start verschenen waren van het kaliber Youngtimers en Historische Monoposto’s. Er is absoluut niets mis met deze klassen, maar de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge hoort er niet tussen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet