Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Kubica snel in WS Formule Renault test op Ricard

De Pool Robert Kubica was de afgelopen twee dagen het snelst op het circuit van Ricard tijdens de WS Formule Renault tests.

De Pool Robert Kubica uitkomend voor het team van Epsilon Euskadi was met 1.16.796 het snelst, terwijl de Zweed Alex Danielsson voor het team van DAMS zaterdag een tijd van 1.17.090 liet noteren.
Tijdens de zaterdagtest kwamen Jaap van Lagen voor het team van KTR en Olivier Tielemans voor het team van Draco Multiracing USA in actie.
Van Lagen reed 72 ronden en liet met 1.18.517 de 12e tijd noteren, terwijl Tielemans in 44 ronden met 1.20.600 een 17e tijd op de klokken zette.

Op het circuit van Vallelunga werden door voormalig Marlboro Masters winnaar Jonathan Cochet de laatste ontwikkelingen verricht aan de nieuwe FR 3,5L Motor, waarover de WS Formule Renault teams aan het eind van deze maand de beschikking krijgen.

Carlin Motorsport maakte tijdens de tests op Ricard gebruik van een Dallara Nissan chassis, terwijl er nog van 2004-spec chassis gebruik wordt gemaakt.

De nieuwe Formule Renault WS combinatie verbeterde op het circuit van Vallelunga het bestaande F3000 record met maar liefst 2 sec.
Cochet liet 1.01.800 noteren.
Ook werden de laatste ontwikkelingen verricht aan de nieuwe Michelin S505 compound.

Stephane Ortelli en Vincent Radermecker verrichtten op Vallelunga ontwikkelingswerk aan de nieuwe Cup Megane, die de komende weken in productie gaat.

tekst Willem J. Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet