VEGE Sierra Cup

Leo Kemmer wint twee races in VEGE Sierra Cup

startopstelling

Op het Circuit Park Zandvoort werden op zondag 19 juli twee races verreden om het kampioenschap in de VEGE Sierra Cup. Leo Kemmer pakte de winst in beide races en maakte tevens de achterstand die hij in voorgaande races had opgelopen weer enigszins goed.


Tekst: Rob Blom
Foto's: Gerrie Hoekstra

schaap-kemmer

Beide races waren zeer spannend en spectaculair van begin tot eind. Bert Schaap was een van de deelnemers die het publiek regelmatig op de banken deed staan. Schaap, die in de eerste race als vierde en in de tweede race als derde eindigde, maakte het voornamelijk Ronald Vossen, Leo Kemmer en Jan de Wit nogal moeilijk.
  start1-1

start1-2

Van Ling weer in voorste gelederen
De races werden verreden over een aantal van vijftien ronden. De start van de eerste race verliep zonder incidenten en had echt iets weg van een gentlemens-race. Zwanenburger René van Ling zette al direct na de start zijn matige achtste startpositie om in een zevende plek. Door een foutje van Peter Furth en Jan de Wit, die elkaar op het scherpst van de snede najoegen, kon Van Ling halverwege de race een vijfde positie innemen en deze tot het eind van de race behouden.
  trio-strijd-tarzan
Ap van Beek in gevecht tegen de aandringende Hans Wellink en Cees Langeveld.

duel-wouden-post
Cees van der Weiden in gevecht met Jack Post.


zand-tarzan
Een schuiver van Perry de Bruijn in de Tarzanbocht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet