VEGE Sierra Cup

Leo Kemmer wint twee races in VEGE Sierra Cup

Op het Circuit Park Zandvoort werden op zondag 19 juli twee races verreden om het kampioenschap in de VEGE Sierra Cup. Leo Kemmer pakte de winst in beide races en maakte tevens de achterstand die hij in voorgaande races had opgelopen weer enigszins goed.

Tekst: Rob Blom
Foto's: Gerrie Hoekstra

Beide races waren zeer spannend en spectaculair van begin tot eind. Bert Schaap was een van de deelnemers die het publiek regelmatig op de banken deed staan. Schaap, die in de eerste race als vierde en in de tweede race als derde eindigde, maakte het voornamelijk Ronald Vossen, Leo Kemmer en Jan de Wit nogal moeilijk.

Van Ling weer in voorste gelederen
De races werden verreden over een aantal van vijftien ronden. De start van de eerste race verliep zonder incidenten en had echt iets weg van een gentlemens-race. Zwanenburger René van Ling zette al direct na de start zijn matige achtste startpositie om in een zevende plek. Door een foutje van Peter Furth en Jan de Wit, die elkaar op het scherpst van de snede najoegen, kon Van Ling halverwege de race een vijfde positie innemen en deze tot het eind van de race behouden.

Kemmer oppermachtig
In de tweede race was het wederom Kemmer die de scepter zwaaide op het dunbevolkte circuit. Weliswaar reed Kemmer aan de leiding van het veld maar de winst werd hem niet zomaar in handen gegeven. Was het in de eerste race Ronald Vossen die het de man uit Diemen moeilijk maakte, dit keer was het Zandvoorter Peter Furth die een gooi deed naar het goud.
René van Ling waande zich heel even een goede derde achter Furth en Kemmer, Bert Schaap sloot de tweede race echter vlak voor van Ling op de derde plaats af. 'Het ging perfect. Tijdens de training was er nog een probleem met de dynamo waardoor de auto vermogen tekort kwam. Gisteren hebben we de auto toch weer voor elkaar kunnen krijgen en ik dacht echt dat ik derde was geworden', aldus een gedesillusioneerde Van Ling.

Close finish
De tweede race werd afgesloten met een close finish. Doordat enkele deelnemers van de baan waren geraakt en daarmee zichzelf en de overige deelnemers in gevaar brachten, werd besloten tot het stilleggen van de race. Nadat het puin geruimd was, werd het resterende aantal van twee ronden alsnog verreden.

Code rood bij Sierra's
De schuiver van de dag kwam op naam van rijdersvertegenwoordiger Cees van der Wouden die na een aanvaring met Theo Stor lange tijd op twee wielen bleef balanceren en net niet om sloeg. De schade was toch aanzienlijk en de wedstrijdleiding besloot om de race tijdelijk te stoppen.

Uitslag race 1:
1. Leo Kemmer Diemen 20:25.588
2. Ronald Vossen Zandvoort op 0.580 sec.
3. Henk de Wit Nieuwerkerk op 1.168 sec.
4. Bert Schaap Heemskerk op 2.627 sec.
5. René van Ling Zwanenburg op 2.795 sec.
6. Peter Furth Zandvoort op 4.701 sec.

Uitslag race 2:
1. Leo Kemmer 17:55.434
2. Peter Furth op 4.484 sec.
3. Bert Schaap op 5.038 sec.
4. Renévan Ling op 6.991 sec.
5.Jan de Wit op 11.719 sec.

Stand om het kampioenschap na 6 races:
1. Bert Schaap 104
2. Ronald Vossen 70
3. Henk de Wit 69
4. Peter Furth 62
5. René van Ling 59
6. Cees van der Weiden 58
7. Jan de Wit 58
8. Leo Kemmer 52
9. Koen Schön 45
10. Hans Wellink 45

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet