VEGE Sierra Cup

Sierra Cup: Bert Schaap bouwt voorsprong uit

schaap-colmar

Op Colmar Berg in Luxemburg zijn de derde en vierde race meetellend voor de VEGE Sierra Cup verreden. Bert Schaap eindigde een keer als tweede en won een race, waardoor hij inmiddels een aanzienlijke voorsprong in het algemeen klassement heeft opgebouwd.


Tekst: Roy van der Laan

De eerste van de twee races eindigde in een zege voor regerend kampioen Ronald Vossen, die na een goede start meteen de leiding in handen nam. Bert Schaap had wat problemen met het inhalen van achterliggers, waardoor Vossen een gaatje kon slaan met de uiteindelijk als tweede geëindigde leider in het tussenklassement. Zandvoorter Peter Furth, winnaar van de tweede race in zijn woonplaats, kwam als derde over de streep. Regen

De tweede race was net gestart toen de hemelluiken zich openden. Op hun vertrouwde Toyo's waren de Nederlandse Sierra's goed op de weg te houden. De race werd wederom een duel om de overwinning tussen Ronald Vossen en Bert Schaap. Nadat Vossen de pijp aan Maarten moest geven, reed Schaap moeiteloos naar de zege.
Perry de Bruijn, dit seizoen debuterend in de VEGE Sierra Cup, voelde zich in de regen als een vis in het water en behaalde een fraaie tweede plaats. Rijdersvertegenwoordiger Cees van der Weiden mocht na zijn tweede plaats op Assen nu op het derde treetje van het erepodium plaatsnemen.
De volgende race van de VEGE Sierra Cup wordt verreden op 19 juli op het Circuit Park Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet