Diversen

Div: Formule Atlantic: Eerste zege Skerlong. Goede resultaten Junior Strous en Muermans

Carl Skerlong won op Thunderbolt RacePark in New Yersey zijn eerste Formule Atlantic-wedstrijd. Voor de Nederlanders Junior Strous en Dominick Muermans waren er eveneens goede resultaten. Zij eindigden respectievelijk als vierde en dertiende.

Tekst Willem J. Staat/PR

Eerste zege Skerlong
Carl Skerlong domineerde vrijwel het gehele weekend en kon er na zijn zege nog geen genoeg van krijgen. “Ik had nog uren door willen rijden” vertelde de gelukkige winnaar na afloop. Markus Niemala eindigde als tweede ondanks dat hij het in de slotfase van de wedstrijd zonder radio-contact moest stellen. Niemala: “Vorig jaar reed ik in Maleisië maar deze hitte heb ik nog nooit meegemaakt. Omdat Carl te ver uit het zicht reed besloot ik maar voor de snelste ronde te gaan.” Jonathan Summerton eindigde als derde.

Strous vertrok van een 6de positie en wist de rijder voor hem maximaal onder druk te zetten en kon zodoende de 5e plaats veroveren. Op dit circuit was inhalen praktisch onmogelijk. Even naast de ideale lijn lag een enorme stoflaag mede te danken aan het feit dat het circuit gedeeltelijk nog in aanbouw is. Omdat Strous 5de werd houdt hij zijn kampioenschapskansen wijd open. Dominick Muermans startte van de 17de plaast, reed een solide race en eindigde na wat mooie gevechten op een 14de plaats.

Door de extreme luchtomstandigheden veranderde de cockpit van de bolides van de Nederlanders in een soort hetelucht oven en vergde veel van de conditie van beide coureurs.

Junior Strous: “Het was door de enorme hitte en luchtvochtigheid een zware race. Als ik het vizier van mijn helm opendeed leek het net of iemand een fohn me in mijn gezicht zette. Op dit nieuwe circuit is het buiten de ideale lijn zo vies dat er geen ruimte is om fouten te maken. Ik zat vast achter Sutherland, maar door de druk steeds meer op te voeren, maakte hij uiteindelijk een fout en kon ik hem voorbij. I heb weer goeie kampioenspunten behaald en omdat de leider in het klassement Bomarito hier slechts op een 9de plaats eindigde, zijn mijn kansen weer wijd open.”

Dominick Muermans: “Ik had een betere start willen hebben vooral omdat het op dit circuit bijna onmogelijk is om in te halen. Ik voerde druk uit op de rijders voor me in de hoop dat ze fouten zouden maken. Maar dit gebeurde niet. Het stuivertje verwisselen met Henri Karjaleinen won ik uiteindelijk en eindigde ik op een 14de plaats. Mijn conditie is gelukkig goed dus de warmte en luchtvochtigheid heb ik goed doorstaan. Ik heb nu alweer zin in de volgende race a.s. weekend in het Miller Motorsports Park vlak bij Salt Lake City, Utah, USA.”

Uitslag
1. Carl Skerlong 50.49.282
2. Markus Niemala 50.51.746
3. Jonathan Summerton 50.50.723
4. Kevin Lacroix 51.12.054
5. Junior Strous 51.13.196
6. Tom Sutherland 51.30.336
7. Greg Mansell 51.34.570
8. David Martinez 51.36.154
9. Jonathan Bomarito 51.45.770
10. Frankie Muniz 51.50.817
14. Dominick Muermans 51.07.180

Stand Kampioenschap
1. Jonathan Bomarito 204 points
2. Jonathan Summerton 188 points
3. Markus Niemale 182 points
4. Junior Strous 166 points
5. Carl Skerlong 164 points
14. Dominick Muermans 67 points


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet