IndyCar

Champcar: 30e Champcar overwinning voor Paul Tracy

De Canadees Paul Tracy boekte op het circuit van Cleveland zijn 30e Champcar overwinning en greep tevens de leiding in het kampioenschap.

 Paul Tracy

De Canadees Paul Tracy vestigt op Cleveland een nieuw persoonlijk record. 30 Champcar overwinningen! Foto: Champcar

Weer sterk optreden Da Matta
Paul Tracy greep op Cleveland direct de leiding, maar moest die al relatief snel overgeven aan de Braziliaan Cristiano da Matta. Evenals op Portland koos de voormalige Toyota F1 coureur voor een andere strategie die hem na een neutralisatie in de 26e ronde andermaal de leiding opleverde. Da Matta kon ditmaal niet van zijn taktiek profiteren, want een aanrijding met de Australiër Marcus Marshall beëindigde zijn wedstrijd in de 48e ronde voortijdig. RUSport coureur A.J. Allmendinger nam vervolgens voor 19 ronden de kop over, terwijl Tracy zich intussen van Jimmy Vasser en Timo Glock wist te ontdoen Tracy won de wedstrijd uiteindelijk op strategie."Ik wist dat de laatste pitstops gewoon beslissend zouden zijn en dat ik over 3/4 ronden meer brandstof beschikte" aldus Tracy. De Amerikaan A.J. Allmendinger was met zijn tweede plaats uiteindelijk toch wel tevreden. "Ik wist gewoon dat het na de laatste re-start moeilijk zou worden om die Tracy achter me te houden. Ze noemen hem dan ook niet voor niets de "Master" van de re-starts! Ook de Spanjaard Oriol Servia, die de Braziliaan Bruno Junqueira bij Newman Haas vervangt deed een uitstekende job. De Spanjaard finishte als derde, maar was ervan overtuigd dat hij over een betere auto dan Allmendiger beschikte.

Bourdais mist Junqueira
"Hoe goed Servia ook is, ik heb liever met Bruno Junqueira te doen"vertelde Sebastien Bourdais na afloop op Cleveland. "Ik mis onze samenwerking en rivaliteit, maar ik hoop dat hij zo verstandig is om niet te snel terug te komen. Dat zou niet goed zijn voor zijn gezondheid."

Exact 1149 boze Grand Prix fans wisselden hun kaartje voor de Champcar wedstrijd op Cleveland in. De wedstrijd trok over drie dagen bijna 90.000 toeschowers,die aan een ramp ontsnapten toen ten tijde van de trainingen een helicopter achter de tribunes neerstortte. De piloot bleef ongedeerd en er waren gelukkig geen gewonden.

UITSLAG
1. Paul Tracy (CDN) Lola Cosworth 91 ronden 1.46.43.856 (gem.175.024 km/u)
2. A. J. Allmendinger(USA) Lola Cosworth 91 ronden
3. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth 91 ronden
4. Alex Tagliani(CDN) Lola Cosworth 91 ronden
5. Sebastien Bourdais(F) Lola Cosworth 91 ronden
6. Jimmy Vasser(USA) Lola Cosworth 91 ronden
7. Justin Wilson(GB) Lola Cosworth 91 ronden
8. Andrew Ranger(CDN) Lola Cosworth 91 ronden
9. Ricardo Sperafico(BR) Lola Cosworth 91 ronden
10.Timo Glock (D) Lola Cosworth 91 ronden

Stand kampioenschap
1. Paul Tracy 128 pnt. 2. Sebatien Bourdais 127 pnt. 3. A.J. Allmendinger 102 pnt. 4. Justin Wilson 95 pnt. 6.Jimmy Vasser 82 pnt. 7. Cristiano da Matta 80 pnt. 8. Mario Dominguez 75 pnt. 9. Andrew Ranger 69 pnt. 10. Alex Tagliani 69 pnt.

tekst Willem J.Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet