Formule 2

GP2: Eindelijk Valsecchi. Ho Pin Tung 9e

Davide Valsecchi kon het seizoen 2008 met een fantastische overwinning in de Sprintrace op Monza afsluiten. Een mooie compensatie voor de Durango-coureur die tweemaal eerder dit seizoen in het ziekenhuis belandde.

Tekst Willem J. Staat

Eerste GP2 overwinning voor Valsecchi
De wedstrijd startte onder natte weersomstandigheden en Roldan Rodriguez nam met Jerome D’Ambrosio in zijn kielzog direct de leiding. De Belg miste de eerste chicane en aan het eind van de eerste ronde viel hij ten prooi aan Valsecchi. Ook Roamin Grosjean, Bruno Senna en Mike Conway gingen aan onze zuiderbuur voorbij.

Bruno Senna spinde zelfs tweemaal, maar wist zijn positie te handhaven. Uiteindelijk sloot de Braziliaan zijn GP2 seizoen met een achtste plek af. Roldan Rodriguez had tot aan de negende ronde bijna een voorsprong van 3 seconden op Valsecchi, maar toen de baan opdroogde ging de Durango-coureur aan de leider in de wedstrijd voorbij. Daarna moest Rodriguez zijn positie tegen Romain Grosjean nog eenmaal fel verdedigen. Daardoor kon Valsecchi op de concurrentie uitlopen en boekte verdiend zijn allereerste overwinning dit seizoen.

Giorgio Pantano sloot zijn kampioenschapsjaar met een vijfde plek achter Pastor Maldonando af. D’Ambrosio eindigde als zesde en Sebastien Buemi als zevende.Giorgio Pantano sloot het seizoen met een fraaie act af waarbij hij zijn handschoenen in het publiek wierp en daarna nog even een paar fraaie doughnuts produceerde. Ho Pin Tung sloot het seizoen met een negende plek af.

UITSLAG
1. Davide Valsecchi Durango 38:09.871
2. Roldan Rodriguez FMS + 9.004
3. Romain Grosjean ART + 9.537
4. Pastor Maldonado Piquet Sports + 10.190
5. Giorgio Pantano Racing Engineering + 11.428
6. Jerome D'Ambrosio DAMS + 16.731
7. Sebastien Buemi Arden + 17.675
8. Bruno Senna iSport + 18.540
9. Ho-Pin Tung Trident + 32.030

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet