Benelux Racing League

BRL: Pole voor Donny Crevels en Marijn van Kalmthout

Donny Crevels heeft zichzelf verzekerd van de eerste startpositie voor de eerste race van morgen in de Benelux Racing League. De Amsterdammer troefde in een natte kwalificatie Donald Molenaar en Jos Menten af. In de BRL-Light was het Marijn van Kalmthout die de snelste was. Hij wordt gevolgd door Simon Knap en Niels Hartvelt.

De kwalificatiesessies van de BRL series werden op verzoek van de rijders gescheiden in een kwartier voor de BRL-V6 en een kwartier voor de BRL-Light. In het eerste kwartier waren er veel positiewisselingen aan kop. Donny Crevels had zijn zaken op het juiste moment goed voor elkaar. Hij start morgen voor Donald Molenaar, Jos Menten, Sandor van Es en Jacky van der Ende. Iemand die pech had met de baancondities was Nelson van der Pol. Hij zakte gedurende de sessie van plaats drie naar elf.

In de BRL-Light was Marijn van Kalmthout sneller dan de rest. Zijn tijd bleek zelfs goed voor een tweede tijd algemeen. Hierbij moet wel gezegd worden dat de baancondities tijdens de BRL-Light sessie wellicht iets gunstiger waren. Simon Knap heeft zijn Formule Ford-vorm mee de BRL-Light ingenomen en start als tweede. Niels Hartvelt, Theo Stor en Maarten Overdijk completeren de top 5.

Kwalificatie - Benelux Racing League
Circuit Zolder - Zaterdag 13 september 2008

BRL- V6

1. Donny Crevels
2. Donald Molenaar
3. Jos Menten
4. Sandor van Es
5. Jacky van der Ende
6. Henry Zumbrink
7. Jimmy van der Ende
8. Niels Bouwhuis
9. Kevin Leest
10. Ferdinand Kool

BRL-Light
1. Marijn van Kalmthout
2. Simon Knap
3. Niels Hartvelt
4. Theo Stor
5. Maarten Overdijk
6. Eric van den Munckhof
7. Arno Reijntjens
8. René Zwikker
9. Femke Terpstra
10. André van den Broek
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet