Sportscars

Sportscars: Jos verstappen crasht tijdens vrije training

480_jos_actie_5392

De eerste echte tegenslag voor team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur is een feit. Een crash van Jos Verstappen tijdens de tweede vrije training zorgde voor flink wat schade. Het wolkendek boven Silverstone zag de hele dag al behoorlijk donker grijs. Het was dan ook geen verrassing dat de tweede sessie op een natte baan en met een lichte regen begon. Die omstandigheden bleven vrijwel gelijk tot het een kwartier voor het einde droog werd en de tijden hard omlaag gingen. Zo ver kwam Van Merksteijn Motorsport echter niet want toen stond Verstappen al naast het circuit.


480_jos_pits_5038

Tekst: www.verstappen.nl
Foto's: Frits van Eldik


Op het rechte stuk 'hanger straight' ging het mis. De paarse Porsche RS Spyder ging daar na een spin behoorlijk hard de muur in. Jos vertelt wat er gebeurde: "Bij het opkomen van het rechte stuk had ik last van aquaplaning. Hoewel ik heel voorzichtig reed, spinde ik midden op het rechte stuk en vervolgens raakte ik de muur. Het gebeurde totaal onverwachts." Het gevolg was een kromme achterwielophanging, een kapotte bodemplaat en een achtervleugel die eraf lag. "Behoorlijk balen! Voor het team vind ik het vervelend en vooral voor Peter van Merksteijn die niet meer kon rijden."
Jos denkt niet dat de crash, die tijdens zijn eerste vliegende ronde plaatsvond, het team veel nadeel bezorgt. "Ook de andere teams hebben niet veel kunnen rijden. Het regende gewoon veel te hard. Dat nadeel valt wel mee denk ik. We gaan er in ieder geval het beste van maken. Gelukkig ziet de weersverwachting voor de kwalificatie er beter uit", besluit Jos.

480_jos_in_auto2_5099

De Porsche van Team Essex, met teambaas John Nielsen achter het stuur, was de snelste LMP2 auto met een nette vijfde tijd overall. Michael Vergers zette wederom de Zytek op de tweede plaats, voor de Lola AER van het Quiffel ASM Team.
Alan McNish liet zien dat als de regen een factor van betekenis blijft dit weekend er gedegen rekening gehouden zal moeten worden met de LMP1 Audi's. De Schot, die samen met zijn teamgenoten dit jaar de 24 Uur van Le Mans won, was in zijn laatste ronde op de natte baan ruim 3,5 seconde sneller dan de rest van het veld.
De twee Peugeots nestelden zich op de plaatsen twee en drie. De tweede Audi volgt op de vierde plaats. Natuurlijk moet er door de verraderlijke omstandigheden niet al teveel waarde gehecht worden aan de tijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet