Benelux Racing League

BRL Light: Column Maarten Overdijk: De finish twee keer halen is nu het doel

column_maarten_half_nieuw column_maarten_header

De races in het kader van de Masters of Formula 3, inmiddels alweer een maand geleden, zijn voor mij en mijn team natuurlijk niet echt geweldig verlopen. Uiteraard scoorde Niels weer veel goede punten voor zijn kampioenschap, maar ik kon weinig potten breken. Technische problemen deden mij de das om, dus hebben we heel veel tijd gestoken in het analyseren en hopen we komend weekend geen problemen meer te hebben.

Na het Mastersweekeinde ben ik op  vakantie gegaan. Zo’n typische zon, zee en (toch ook een beetje) feest vakantie. Ik was er wel aan toe, want een weekend met tegenslag, dat vreet aan je. Daarnaast is het ook wel lekker even niet bezig te zijn met de randzaken om het racen heen. Maar toch had ik al vanaf de tweede dag, op een ligbed aan het water met een vers glaasje vruchtensap, een sterk verlangen weer in de BRL-Light plaats te nemen. Kan je nagaan hoe ik inmiddels sta te stuiteren om weer de baan op te gaan.

Komend weekend trekt Team Fanzonely, zoals al te lezen was op autosport.nl, met nog een derde coureur ten strijde. Simon Knap versterkt ons team! En ook al is hij wat jaartjes jonger dan ik, hij is erg ervaren, dus ik ga ook zeker goed in de gaten houden wat hij allemaal doet. Het is sowieso al tegen de oorspronkelijke bedoeling in dat ik komend weekend race. Want ik zou de races in het bijprogramma van de Truck Grand Prix niet rijden. Maar dankzij het goede werk ‘achter de schermen’ mag ik toch aantreden! Het is vooral persoonlijk een lekker idee dat ik de rest van het seizoen erbij ben. Leuk vooral! 

In de tijd tussen de races in heeft Team Fanzonely erg veel tijd gestoken in de auto’s. Want het is natuurlijk niet alleen voor de rijder vervelend als materiaalproblemen het finishen belemmert. Voor de jongens van het team is het net zo vervelend, want zij steken ook al hun tijd in deze sport. Daarom is het voor iedereen spannend om te zien hoe komend weekend verloopt. Spannend om te zien of alles dit keer vlekkeloos gaat, maar natuurlijk ook spannend om te zien hoe Niels, Simon en ik het dit weekend gaan doen. Ik wil weer stappen maken, want het doel van dit seizoen blijft onveranderd: veel leren!


logo_rainx logo_wanidae logo_fanzonely
logo_dunlop
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet