NAB

NAB: Preview Nederlandse Kampioenschappen van de NAB/NFK te Emmen

previewemmen1

Op kartcircuit Pottendijk te Emmen vindt komend weekend de voorlaatste NK wedstrijd aan voor de klassen A1 Mini-Junioren, Mini-Max, KF3,  Rotax Max Junioren en de Rotax Max Senioren.


Tekst: Dave Ritzen
Foto’s: Michael Melis


In de klasse A1 Mini Junioren dienen Jan Stuut en Jarno Opmeer er voor te zorgen dat zij meer punten binnen halen dan Max Koebolt en Martijn van Leeuwen. Laatst genoemden voeren het tussenklassement (zonder aftrek) aan in dit kampioenschap.  

Fazio Franssen is oppermachtig in klasse Mini Max. In deze klasse voert hij de het tussenklassement aan voor Kenzo de Koning en Domenico Slagmolen. Franssen wist alle races op zijn naam te schrijven terwijl er geen echter nummers twee en drie aanwezig zijn; dit wisselt nog al. Het is dus enorm belangrijk voor de Limburger dat hij zondag wederom de races weet te winnen zodat hij achteraf niet in gevaar komt met de aftrek van zijn wedstrijdpunten. De Koning en Slagmolen zijn dan ook serieuze kandidaten voor het kampioenschap. 

Slechts 1 punt voorsprong heeft Lucas Machunskas t.o.v. Kevin Verhoeven in de KF3 klasse. Dat het enorm spannend zal worden moge dus duidelijk zijn. Verhoeven was aan het begin van het seizoen beter in vorm; nu is het Machunskas die de laatste wedstrijden naar zich weet toe te trekken. Kim Oomen en Guus Specken volgen met gelijk stand op een overzichtelijke achterstand. 

previewemmen2

Met de volle winst vanuit Kerpen is Kymno Schreuder nog niet verloren. Aangezien de eerste vijf deelnemers in het tussen klassement van de Rotax Max Junioren enorm dicht bij elkaar zitten kan hij wel eens voor de verassing gaan zorgen. De lijst wordt vooralsnog aangevoerd door Stefan Buitelaar. Rob Verkuylen, Denzel Mafait en dame Vera Paauwe volgen.  

In de klasse Rotax Max Senioren staat Niek Vos boven aan. Noorderling Bastian Hummel kan voorlopig alleen maar volgen en toe slaan totdat Vos een steekje laat vallen. Bas van Vlimmeren en Rocky Singh hebben een ruimere achterstand op Vos en lijken zich tevreden te moeten stellen dat zij dit jaar het kampioenschap niet binnen kunnen halen.Opmerkelijk in deze klasse is dat de Belg Kevin Vermeylen de enige was die Vos kon volgen. Echter maakt hij helemaal geen kans meer op het kampioenschap, maar kan er wel voor zorgen dat de onderlinge strijd met de nummers drie t/m vier alleen maar groter en dus spannender wordt. 

Bastian Hummel heeft de zaken in de klasse 125cc Automaat beter voor elkaar. In deze klasse staat zijn naam wel boven aan het tussenklassement. Rob de Graaf en Ridge Schmidt strijden om positie twee. 

Klik hier voor het tijdschema
Klik hier voor het volledige tussenklassement
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet