Sportscars

Sportscars: Van Merksteijn met Porsche RS Spyder als kampioen naar Silverstone

verstappen_1

Op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië wordt komend weekeinde de vijfde en laatste race van de Le Mans Series 2008 verreden. Tijdens de “Autosport 1000 Kilometres of Silverstone”, zoals het evenement officieel heet, komen Jos Verstappen en Peter van Merksteijn in actie met de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur.

Tekst: PR
Foto’s: Frits van Eldik

Het team komt als LMP2-kampioen naar Silverstone, want tijdens de vorige race op de Nürburgring konden de team- en rijderstitels in de LMP2-klasse al worden veiliggesteld. Mede dankzij de successen van het Nederlandse team won Porsche ook voortijdig de merkentitel in deze categorie. De race op het 5,141 kilometer lange Grand Prix-circuit van Silverstone start zondag om 11.20 uur lokale tijd (12.20 uur Nederlandse tijd). Eurosport zendt het eerste halfuur van de race live uit en biedt ’s avonds een uitvoerige samenvatting. Motors TV doet uitgebreid live verslag van de race en verslagen van de kwalificatie en de race zijn ook live te volgen via http://www.radiolemans.com.

Buitengewoon goed
Met overwinningen in Barcelona, Spa-Francorchamps en op de Nürburgring en een tweede plaats na een prachtige inhaalrace in Monza verliep het seizoen in de Le Mans Series voor Van Merksteijn Motorsport buitengewoon goed. Daarnaast vormde de overwinning in de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans met Jeroen Bleekemolen, Peter van Merksteijn en Jos Verstappen in de Porsche RS Spyder uiteraard het hoogtepunt. Nu inmiddels ook de kampioenstitels in de Le Mans Series zijn veiliggesteld maakt het team zich op voor een zinderende finale op Silverstone.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet