GT

Div: Corvette in de toekomst actief in GT2

GM maakte gisteren haar Corvette-programma voor de komende jaren bekend.
In 2009 zal met de huidige Corvette C6 R in de American Le Mans Series een beperkt programma afwerken.

Tekst Willem J. Staat
Foto:GN

corvette_c6_gt_1
De Corvettes blijven ook in de toekomst actief in GT-racing.

Beperkt Corvette programma in 2009
GM zal met de Corvette C6R een beperkt in 2009 afwerken. In de American Le Mans Series zal de Corvette C6R GT1 in de 12 Uren van Sebring en de ALMS-wedstrijd op Long Beach worden ingezet. Hoofddoel voor Corvette blijft het winnen van de GT1 categorie op Le Mans in 2009. Nadat men het Le Mans programma heeft afgewerkt zal GM de Corvette in geselecteerde ALMS-evenementen inschrijven ter voorbereiding van het seizoen 2010.

Steve Wesoloski van GM: “Voor de toekomst van productie gerelateerde GT’s heeft Corvette Racing zich uitstekend gepositioneerd. De internationale reglementen worden in één globaal GT-reglement ondergebracht en wij willen met de Corvette legende de handschoen opnemen tegen die merken waarmee wij ook op de markt concurreren. De GT1 klasse is voor ons en onze partners altijd een platform geweest om de beste raceauto’s uit onze geschiedenis te ontwikkelen. Dat succes willen wij met de volgende generatie C6 R continueren.”

Inmiddels hebben Porsche, BMW, Panoz, Ford, Dodge en Aston Martin hun deelname in GT2 van de ALMS bevestigt.

Wesoloksi: “De nieuwe Corvette zal volgens de geldende reglementen ook aan privé-teams ter beschikking worden gesteld voor de ALMS en FIA-series”.

De nieuwe Corvette C6R is gebaseerd op het productiemodel. In het overgangsjaar 2009 zal de Corvette C6.R GT2 door een 6.0L V8 motor worden aangedreven. Om aan de FIA en ACO-reglementen in 2010 te voldoen zal een “klein-blok” V8 worden ontwikkeld.

Doug Fehan van Corvette Racing: “Ook zullen wij doorgaan met het gebruik van E85R ethanol brandstof. Corvette Racing heeft zich volledig gecommitteerd van alternatieve groene brandstoffen in de autosport.”

In 100 races boekte de Corvette maar liefst 72 overwinningen. Corvette won zevenmaal de ALMS-merkentitel in GT1 en zesmaal het rijderskampioenschap. Op Le Mans won Corvette maar liefst vijfmaal de GT1 klasse sinds 2001”2009 is het tiende jaar dat Corvette Racing in internationale Endurance evenementen actief is en tevens staat men aan het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk” aldus Mark Kent van GM Racing.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet