Diversen

Div: Xavier Maassen dubbel in actie voor het goede doel

Lanaken – Autocoureur Xavier Maassen heeft zich de afgelopen dagen volledig ingezet voor het goede doel. Op woensdag kwam hij uit in het All-Star team in de Geusselt, waar hij voetbalde tegen een groot aantal prominenten F1 coureurs. In deze wedstrijd voetbalde hij voor Unicef Chances for Children. Na een korte nachtrust sprong hij op donderdag weer op de fiets voor de Preuvenetour, een dagtocht dat door het Zuid Limburgse Heuvelland voerde. Er werd gefietst voor Stichting Kumari, die zich tot doel stelt kinderen met een handicap in derde wereld landen een betere kans op opvang en/of onderwijs te geven.

Tekst PR
xavier_maassenWoensdagmiddag kwam het All Star team bij elkaar in het Kruisherenhotel in Maastricht voor een nadere kennismaking. Met namen als Jean-Marie Pfaff, Guus Meeuwis, Bas Muijs en Gertjan Verbeek kon men spreken van een echt All Star team. Maar ook lokale helden waren aanwezig, zoals Erik Meijer, Erwin Brepoels en Eric van de Leur. Samen met dit team kwam Xavier in actie tegen het bekende Nationale Piloti, met spelers als Micheal Schumacher, Sebastian Vettel, Robert Doornbos en Giancarlo Fisischella. De wedstrijd voltrok zich in een uitverkocht MVV stadion. De sfeer was geweldig en het voetbal was van aanzienlijk niveau. Xavier wist zelfs te scoren na een prachtige assist van Humberto Tan. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en de wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.

XAVIER MAASSEN: ‘Het was een geweldige avond om nooit meer te vergeten en dan ook nog scoren in een uitverkochte Geusselt wat wil je nog meer. Het is bijzonder mooi om op zo een avond ook nog eens zo veel geld in te zamelen voor het goede doel, er werd maarliefs € 108.000,- opgehaald. Geweldig!’

Na amper vier uur rust sprong Xavier weer op de fiets en deed hij mee aan de bekende Preuvenetour. De tocht die in 1998 voor het eerst georganiseerd werd, is een charitatieve wielertour, met als doel het bijeenfietsen van gelden voor goede doelen. Het streven van de organisatie is om het peloton elk jaar samen te stellen uit diverse prominente Nederlanders, waar Xavier Maassen deze keer van uitmaakte in de ploeg van Euregio Autolease. Op deze dag stapten 92 prominenten, verdeeld over 23 teams, op hun racefiets, om een dag lang door Zuid Limburg te rijden, met als start en finish het fraaie Kasteel Hoensbroek. Onderweg waren er diverse culinaire ravitailleringplaatsen voorzien op diverse Limburgse kastelen.

xm1


XAVIER MAASSEN: “Het is natuurlijk fantastisch om je in te zetten voor een goed doel. Veel prominenten en BN’ers hebben deelgenomen aan deze fietstocht door het Limburgse landschap. Deze actie heeft veel geld heeft opgeleverd voor de Stichting Kumari. Het was een zware tocht, zeker met een voetbalwedstrijd al in de benen. Naast de organisatie van Preuvenetour wil ik uiteraard Giant en Rens Janssen bedanken dat ze mij een fraaie fiets ter beschikking hadden gesteld!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet