Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC :Race 2 - Eerste winst voor Peter Terting in hectische race



De strijd om de eerste plaatsen werd op dat moment ook steeds spannender. Garcia verkleinde zijn achterstand en leek het de leidende SEAT-coureur nog moeilijk te gaan maken. Temeer daar Terting duidelijk last kreeg van zijn banden. Maar het gevaar zat ‘m niet alleen in de onderlinge gevechten, maar zeker ook in de baan.
Dat merkte ook Jordi Gene die hard van de baan ging en frontaal in een bandenstapel voor een betonstrook tot stilstand kwam. Grote schade aan de auto, maar de rijder bleef ongedeerd.

Terting maakte het in die laatste ronden echt spannend, maar behield de leiding. Alhoewel zijn voorsprong uiteindelijk slechts tienden van een seconde bedroeg. Door de op meerdere plaatsen gezwaaide gele vlaggen was het voor de Spaanse BMW ook weer niet echt makkelijk om een echte aanval te plaatsen. Dat deed Colciago wel. De derde plaats lag binnen zijn mogelijkheden en hij ging de strijd aan. En wie dacht dat Giovanardi aan zijn kampioenschap dacht en de Honda-rijder vrij doorgang zou verlenen had het mis. Er volgde in de onderlinge strijd namelijk nogal wat plaatwerk contact. Daaruit kwam de Honda weliswaar als winnaar tevoorschijn, maar gelet op de straf voor zijn voorgaande optredens is het maar zeer de vraag of hij die positie in de uiteindelijke randschikking zal behouden. Giovanardi was in ieder geval niet blij.

Dat was wel de 21-jarige Peter Terting die zijn geluk niet opkon met deze eerste WTCC zege. En uiteindelijk bleek ook Garcia zich goed te kunnen verenigen met zijn tweede stek. Colciago was zicht van de prijs geen kwaad bewust, legde alle schuld bij zijn opponent en nam lachend en tevreden de derde plaats in ontvangst.

En voor de tweede maal stond daar als vierde coureur en beste Privateer Tom Coronel voor zijn beker. Voor de Nederlander kon het weekend niet meer stuk. Hij boekte een maximale puntenwinst in het Privateerkampioenschap. Zeker nu het kampioenschap nog maar op de helft van het seizoen is, zijn er voor de Nederlandse SEAT rijder nog goede kansen op die titel voor priverijders.

In de andere kampioenschappen zijn de onderlinge verschillen, mede door het slechte presteren van de meeste BMW-rijders, verder verkleind. En ook in de merkenstrijd gaan BMW en Alfa nu samen aan de leiding met 129 punten.



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet