WTCC

WTCC :Race 2 - Eerste winst voor Peter Terting in hectische race

De wolken boven het Mexicaanse Circuito Miguel E. Abed in Puebla zagen er gedurende het raceweekend regelmatig zeer dreigend uit. Zo ook bij de start van de tweede race. Een race waarin Tom Coronel het vanaf de eerste startlijn tegen merkgenoot en fabrieksrijder Peter Terting en de BMW van Garcia moest opnemen. Maar de regen bleef uit en desondanks kende de race een hectisch verloop.

Tekst: Jakob Dekker - Foto: WTCC

Als derde sneed onze landgenoot de eerste bocht aan. Achter leider Terting en de als tweede rijdende Antonio Garcia, maar voor de Alfa van James Thomson. Voor diens teamgenoot Tarquini was de race wel heel snel voorbij. Hij vloog samen met Zanardi van de baan en beiden konden hun race niet vervolgen.

Ondanks de felle strijd achter hem, wist Coronel lang stand te houden. Met name Rob Huff in de Chevrolet Lacetti bleef lang en heftig aandringen. Zeker nadat Thomson de derde plaats had ingenomen wisten de Nederlander en de Brit elkaar goed te vinden. Giovanardi was de eerste, die zich meldde voor plaatsen winst. Nadat Huff er aan moest geloven was na enig duw en trekwerk ook de SEAT van Coronel het bokje. In een ultieme poging om ook een plaats te winnen belandde Huff uiteindelijk buiten de baan, waardoor de Nederlandse SEAT coureur weer lucht kreeg.

 terting_wint


Voor Peter Terting was er ook toen nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Hij voerde het veld fier aan en hield voldoende voorsprong op de BMW van Garcia. Thompson lag toen nog steeds derde en Giovanardi vierde. Een rijder die ook nu ontketend was, was Roberto Colciago. Nadat hij Coronel achter zich had gelaten, richtte hij zijn aandacht op de plaatsen van de Alfa rijders, die inmiddels ook van positie gewijzigd waren. Als eerste volgde de strijd met James Thompson. Beide bolides waren al redelijk gehavend, maar daar leed de strijd niet onder. De Schot moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan. Maar de Honda-rijder had nauwelijks tijd om zijn succes te vieren. Het volgende doel vormde de Alfa van zijn landgenoot en titelkandidaat Giovanardi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet