Diversen

Internationaal: Preview 2de Belgisch Kampioenschap Genk

September is een drukke maand voor het kartcircuit Horensbergdam te Genk. De ene organisatie (Chrono, NK Karting) heeft de paddock nog niet verlaten of de RACB staat alweer aan de poort om de tweede ronde van het BK Karting 2008 te organiseren.

Tekst: Dave Ritzen


De RACB was zeer te spreken over de eerste ronde welke vorige maand werden gehouden op het kartcircuit van Francorchamps en hoopt deze lijn in Genk te kunnen doortrekken, zodat het BK Karting weer een positief aanzicht krijgt.

Ook een aantal Nederlandse kartrijders hebben zich laten zien tijdens het BK te Francorchamps. Successen waren er voor Stan Pex, Max Verstappen, respectievelijk in de Mini en de Cadet klasse.

Hopelijk verloopt het BK Karting beter voor de belg Nicolas Claes, dan afgelopen weekend tijdens het NK Karting. De snelheid zat er goed in maar net dat beetje extra kwam er niet uit. Voor de klasse Rotax Max is dit nog de enige kans om via het Belgisch Kampioenschap een ticket te bemachtigen voor de World Finals. Roy Curfs zal wederom trachten om nog een ticket te bemachtigen. Ook voor hem geldt het zelfde verhaal als dat van Claes

In de KZ2 zal waarschijnlijk de strijd komend weekend gaan tussen Michael Ryall en Jorrit Pex, welke beiden meer dan eens bewezen te hebben dat ze de Genker kartbaan als beste weten te temmen.

Klik hier voor de voorlopige tussenstand van het BK Karting 2008Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet