Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap verovert titel én zwemdiploma (lang)

r2_backlights_81361

Rogier de Wit pakte de dubbele winst, Simon Knap de titel en alle coureurs slaagden in het ultranatte weer voor hun zwemdiploma. Dat waren de resultaten van de Formule Ford tijdens de regenrijke Wijzonol Trophy op het circuit van Zandvoort. "Het kampioenschap is een mooie afsluiting van mijn laatste Formule Ford-seizoen’’, aldus Simon Knap. "Volgend jaar wil ik in een andere klasse racen.’’

Tekst: Marc Kok, fotografie: Tim Böhme en Boudewijn Pieters

kwal_simon_80343

Tijdens de 20 minuten durende kwalificatie op zaterdag was het direct Simon Knap die de toon zette. In zijn eerste vliegende ronde nam de snelle inwoner van Assendelft met 1.46,098 direct het heft in handen. Dat de aanstaande kampioen het naar zijn zin heeft dit seizoen, bleek een rondje later. Met 1.45,322 haalde Knap er meteen weer een hele hap vanaf.

Achtervolgers
Rogier de Wit, die dit seizoen veel in Engeland racet, was ook snel op stoom. Met een 1.45,570 stond hij halverwege de kwalificatie op stek 2.

kwal_sandor_80364

Sandor van Es, die dit weekend gastrijder is namens Geva Racing, blijkt ook met een formulewagen over weg te kunnen. Met een 1.45,704 stond hij na tien officiële trainingsminuten op rang 3. Liroy Stuart zat daar op slechts 0,061 seconde vlak achter. Nils Vestergaard zat op plek 5 ook nog binnen de 1 minuut 46. Met 1.45,978 gaf hij Henk Vuik junior (1.46,022) nipt het nakijken. In de slotfase veranderde er nauwelijks meer iets en bleven alle 14 coureurs op hun positie staan.

kwal_rdw_80420

Rogier de Wit: ‘Dat worden leuke races’
Rogier de Wit reed zich tijdens de kwalificatie voor beide races naar de eerste startrij. Al moest hij wel Simon Knap voor zich dulden. "Ik had graag de pole gepakt, maar met twee tweede startposities mag ik niet klagen’’, stelde De Wit. "Met Simon op 1 en Sandor van Es op 3 weet ik zeker dat we leuke wedstrijden gaan krijgen. Ik heb er nu al zin in.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet