Formule 3

Formule 3: Overtuigende overwinning Shirley van der Lof op Lausitzring

podium_shirleyvdlof_lausitz

Van begin tot einde van de tweede F3-race op de Lausitzring domineerde Shirley van der Lof de F3 ATS Trophy Cup race. Met een overtuigende voorsprong behaalde zij haar tweede overwinning in dit seizoen.

Tekst en foto: PR

De beide kwalificaties verliepen voorspoedig met als resultaat dat Van der Lof zich voor beide races op P1 kwalificeerde.

Race 1
De eerste race op zaterdag verliep niet geheel naar wens. De startprocedure duurde veel langer dan normaal, waardoor de auto voor de start iets wegrolde. De sterk opgebouwde voorsprong op de op P2 liggende Swart werd na vier ronden ruw afgebroken door een drive through penalty. De straf werd uitgedeeld voor het rollen tijdens de startprocedure. Met een prima inhaalrace wist Van der Lof zich terug te vechten naar de vierde positie. Haar snelste ronde was ruim 1 seconde sneller dan de winnaar, hetgeen bewijst dat een overwinning er in had gezeten.

Race 2
De tweede race op zondag verliep geheel volgens plan. Met een prima start verdedigde Van der Lof P1. Bij de start kon zij zich een aantal posities verbeteren in het startveld van de A klasse. Uiteindelijk wist zij zich omhoog te werken naar een 9e positie overall. De voorsprong op de in haar klasse op 2 rijdende Herndlhofer werd ronde voor ronde groter. Herndlhofer moest zijn tweede positie 2 ronden voor het einde prijs geven aan de op P3 rijdende Glorioso. Met een voorsprong van ruim 25 seconden wist Van der Lof de race met overmacht te winnen.

Supertevreden
Shirley van der Lof: ”Ik heb dit weekend weer grote vooruitgang kunnen boeken. De race vorige week voor het Oostenrijks kampioenschap op Most in Tsjechië, waar ik tweede en derde overall werd in de F3, heeft me goed geholpen in mijn ontwikkeling. Deze stijgende lijn moet ik vast blijven houden om nog een kans te maken om het kampioenschap binnen te halen. De achterstand bedraagt nog slechts 13 punten. Ik ben natuurlijk supertevreden met mijn tweede overwinning. De samenwerking met HS techniek loopt ook top.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet