Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Generale repetitie tijdens NK Rotax Max te Genk (lang)


dd2_1

DD2
In deze klasse was zo`n buitenlandse deelnemer die deze wedstrijd als generale gebruikte op de inschrijflijst te zien. Oostenrijker Dominik Kraihamer was speciaal naar Genk afgereisd om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Euro Max Challenge wedstrijd. Dominik was overigens niet de enige buitenlandse rijder die overgekomen was naar Genk. Kraihamer pakte ´gewoon´ maar meteen de snelste tijd, gevold door Roy Bakker en Maik Barten.

Tijdens heat 1 liet hij er geen gras over groeien en maakte meteen duidelijk dat hij de te kloppen persoon is. Na 16 race ronden wist Bakker het verschil te beperken tot 0.283sec.. Barten moest 3.010 sec.. Dennis Kroes, gestart vanaf het achterveld wist nog net voor Carl Cleirbout te finishen. De achterstand van Kroes op Kraihamer bedroeg ruim 5sec.

Nieuweling in deze klasse, maar waarschijnlijk de oudste deelnemer, Willem Kroes kwam niet goed overweg met de versnellingen, wat een spin tot gevolg had. Remon Hannink kon de wedstrijd goed volgen totdat zijn motorsteun het begaf en genoodzaakt naar binnen moest.

Zondag op een natte baan rijdt Hannink in de tweede heat de sterren van de hemel. Terwijl Sander Beuvink een 10 sec. straf krijgt uitgedeeld, waarschijnlijk door het duwen tijdens de startformatie, rijdt Hannink in drie ronden naar P2.

dd2_2

Barten kan in het begin wegkomen maar een opkomende Dennis Kroes passeert Hannink en kan zo aansluiten bij Barten, om hem zo na 10 minuten voorbij te steken. En de leiding derhalve overneemt. Kraihamer komt tijdens een natte tweede heat niet verder dan positie 4. Dan maakt Barten voor de Paul Lemmens-curve een rem/stuurfout waardoor een uitstapje door het gras niet te voorkomen was. Gelukkig kon Barten direct zijn kart weer op het asfalt rijden waardoor hij toch nog voor Hannink kon blijven rijden. Dennis Kroes kon de wedstrijd verder rustig vervolgen want Barten kon niet meer bij hem aansluiten.

Barten, Kraihamer en Carl Cleirbout strijden om iedere centimeter asfalt. Alle rijders komen de eerste ronde van heat 3 heelhuids door. Een ronde later meldt ook Dennis Kroes zich bij dit drietal, zij het op een gepaste afstand. Echter door een technisch mankement valt Kroes terug en zoekt meerdere malen de Pitt-strook op. Cleirbout, rijdend voor de Feijter Karting, ligt hierdoor weer op P3 maar moet deze weer snel afstaan aan Bakker. Ook Barten is een makkelijke prooi voor Bakker zodat Bakker in deze heat tweede werd achter Kraihamer die schijnbaar de zaken nu al goed voor elkaar heeft.

Dagresultaat:
1) Dominik Kraihamer
2) Maik Barten
3) Roy Bakker
4) Dennis Kroes
5) Dennis Raaijmakers

Masters:
1) Carl Cleirbout
2) Jackij de Paepe
3) Willem Kroes
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet