Clio Cup

Clio Cup: Peter Bergervoet ‘Olympisch kampioen’, nu Pim van Riet nog (lang)


Mooie zege Van Riet

Voor het publiek is het minder leuk, maar qua autosportspektakel gaat er niks boven regen. Dat bleek weer eens tijdens de tweede race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Bij de start was het droog, maar de baan was nog wel klets- en kletsnat.

r2_addeie_81541

Addie van de Ven maakte een wereldstart. Komend vanaf de vijfde startplaats kwam hij goed van zijn plek, hij koos vervolgens voor de buitenlijn in de Tarzanbocht en nam de kop. Pim van Riet en Robert van den Berg, de beide mannen die de eerste rij deelden, moesten genoegen nemen met de tweede en derde plek.

r2_pim_81576

Pim van Riet nam al in de tweede ronde de leiding over. Vervolgens liep hij weg en won de race onbedreigd.

Pechvogel Robert van den Berg

Achter de robuust op de tweede plaats liggende Addie van de Ven nam Robert van den Berg in de beginfase de derde plek in. Na een uitstapje in de Tarzanbocht viel hij ver terug.

r2_robert_81583

Robert was er vooraf al bang voor geweest. “Ik hoop dat de tweede race onder droge omstandigheden wordt verreden. Iedereen heeft nu het ‘regenritme’ te pakken, behalve ik”, vertelde hij na de eerste race. Het was een weekend om snel te vergeten voor de coureur van Harders Plaza Racing.

r2_sandra_81587

De strijd om de derde plek was leuk. De beide Landmachtdames reden na het terugvallen van Van den Berg op de plaatsen drie en vier, met Sandra van der Sloot voor Sheila Verschuur. De aandringende Paul Vahstal was duidelijk sneller, achter hem zaten Ronald Morien en Marcel Duits op het vinkentouw.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet