Clio Cup

Clio Cup: Peter Bergervoet ‘Olympisch kampioen’, nu Pim van Riet nog (lang)


Sandra van der Sloot nam deze positie vervolgens over, zij was in een duel verwikkeld met de zeer sterk rijdende Wilbert van den Burg en Addie van de Ven.

r1_sandra_80608

Van de Ven reed goed in het tweede deel van de race. Hij zag kans om Wilbert en Sandra te passeren. Uiteindelijk leverde hem dat de derde plaats op, met dank aan de problemen waar Sheila Verschuur mee kampte. De dame leek op weg naar het podium, tot ze in de Tarzanbocht in de grindbak terecht kwam en uiteindelijk in de achterhoede eindigde. “Het was mijn eigen fout”, gaf ze toe.

Met nog een kwartier te gaan leek Pim van Riet op weg naar de zege.

r1_paul_pim_80798

Paul Vahstal liep echter snel op hem in en zag vervolgens kans om de leiding over te nemen. Met de zege voor Paul en de derde plek voor Addie eindigde de race in een droom voor evenementsponsor Wijzonol.

Bandenproblemen

In de beginfase leek Pim van Riet op weg naar een mooie zege. “Na een paar ronden dacht ik: dit wordt net zo’n race als op Zolder”, vertelde de winnaar van de beide races op het Belgische circuit. Uiteindelijk liep het anders. “Na de pitstop kreeg ik steeds meer onderstuur. Het werd wat droger, waarna ik last kreeg van mijn voorbanden. Ik koelde mijn regenbanden wel op natte stukken van de baan, maar dat bleek niet genoeg. Ik heb het toch goed gedaan, vind ik. Ik ben in de race van de zevende plaats naar de tweede plek opgeklommen.”

r1_paul_blij_4382

Voor Wijzonol-coureur Paul Vahstal kon het niet beter tijdens de Wijzonol Trophy. “Ik had niet zo’n goede start. Ik vertrok met wielspin en ik had een kleine aanrijding met René Steenmetz. In de beginfase lag ik op de tweede plek achter Sheila. Ik zag Pim snel naderbij komen en bood niet teveel tegenstand, omdat ik niet wilde dat Sheila van ons duel kon profiteren en weg kon lopen. De race duurt nog lang, dacht ik op dat moment bij mezelf. In de slotfase van de race had ik minder onderstuur dan de rest. De laatste ronden had ik nog steeds een goede auto.”

r1_wilbert_4300

Prachtige race

Wilbert van den Burg reed een prachtige race. Zijn vierde tijd in de training was al een verrassing, zijn vierde plek in de race was helemaal onverwacht. Van den Burg had in de eerste tien races slechts vier puntjes voor het algemeen klassement bij elkaar gereden, nu kreeg hij er in één keer dertien punten bij. Hij won de Olympia Cup, voor klassementsaanvoerder Peter Bergervoet en Wilko Becker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet